Seger i premiären för B-laget

Habo Wolleys B-herrar gästades av Engelholms VS i Habo Sporthall på lördags kväll. På förhand en tuff match mot ett lag med många rutinerade spelare. 

Det visade sig bli en jämn tillställning med många sköna bolldueller där bägge lagen kämpade hårt i defence och fick upp många bollar. EVS har flera spelare med löd i bössan, men trots detta så fick våra unga Habokillar tag i många bollar i försvar. Engelholms VS hade periodvis svårt att avgöra bollarna och de flesta längre bolldueller vanns av hemmalaget. I det andra setet fick vi se en stark upphämtning i slutet där Habo vände under läge 20-23 till seger.

Årets B-lag består av killar födda 2003-2004 och trots sin unga ålder så är det ett mycket spelskickligt lag, vilket de visade prov på i premiärmatchen. Några av de spelare som är tänkta i grundtrupp åkte de här gången med elitlaget till Vingåker och då finns det spelare i C-laget att tillgå.

I hemmalaget var Johan Ottosson lagkapten och agerade passare hela matchen. En stabil insats där han allt som oftast ordnade bra lägen och splittrat block för anfallsspelarna. Axel Almfors gjorde en stabil insats som libero matchen igenom med bra servemottagning och några svettiga defence. Marcus Gemhed och Isak Sandberg tog hand om vänsterkanten och hade både bra servemottagning och var svårstoppade i anfall matchen igenom. Bägge dessa spikers var även riktigt bra i defence och tog många tuffa anfall från EVS.

Maksym Melnik (debutant i div 1) spelade på högerpositionen där han dundrade in många anfall, en riktig powerspelare. På centerpositionen gjorde både Filip Björkbäck och Jonathan Widegren bra ifrån sig både i block och anfall (bägge debutanter i div 1). Sist men inte minst spelade Isak Junvik center under ett set och högerspiker under ett set med den äran. han är en av de spelare vi har som behärskar att spela på de flesta positioner på hög nivå. Coacher: Jens Persson och Jens Ottosson.

Alla spelare bidrog på ett bra sätt till segern och matchen vanns med 3-0 (25-21, 26-24, 25-19).

Det är härligt att vara igång igen och att spela matcher igen är en kick för alla inblandade och vi får även kvitto på vad vi har utvecklat på träningarna och vad vi behöver jobba vidare med för att bli bättre på. En rolig och bra start på säsongen för vårt lag i näst högsta serien!

Text: Jens Ottosson
Foto: Torbjörn Gemhed