Seger i Skåne för B-laget

Herrar B åkte till Ängelholm för match i division 1 södra mot EVS. Det var en något annorlunda trupp mot tidigare under säsongen och även en ny coach vid rodret. Det blev tre relativt jämna set, men segern var aldrig hotad och vi kunde åka hem igen med tre poäng efter 0-3 (22-25, 21-25, 23-25).

Filip Bratic tog hand om laget i avsaknad av de Jens Persson & Jens Ottosson som bägge är i karantän för tillfället. Det gjorde han med den äran. Laget för dagen: Isak Joelsson (passare), Carl Larsson & Filip Björkbäck (centrar), Joel Svanberg (libero), Axel Almfors, Gustav Hellström, Noel Nero & Marcus Gemhed (spikers). Joel och Noel gör debut i årets division 1-lag.

Kommentarer från coach Filip Bratic:

  • Jag tycker vi har bra kontroll under matchen även om inte siffrorna alltid visade det. Lite konstiga domslut då och då som gjorde att laget tappade lite fokus ibland och Ängelholm kunde ta ledningen men då såg vi till att sätta in våra servar med bra press både de som floatade och spinnservade.
  • Vi får upp bra block som gör att vi stänger till deras anfall i många lägen. Väldigt bra kommunikation i servemottagningen. Svanberg gör ett fantastiskt stabilt jobb i sin debut men även Noel i anfall, serve och block i sin debut.
  • Gratisframspelet var underbart att se hela matchen. Det gjorde att Isak kunde leverera smörpass ut till kanterna och centrarna.
  • 3-0 är alltid 3-0 och det känns riktigt skönt hälsar Coach Filip

Foto: Torbjörn Gemhed