Seger i tätt derby mot Floby

Habo vann för femte matchen i rad med setsiffrorna 2-3 (25-16, 25-27, 28-26, 26-28 och 13-15) i Floby Sporthall.

Mattias Morency var coach för dagen i Habo. Habo började darrigt medans Floby satte in högsta växel direkt och när Daniel Persson ställde sig för att serve vid 8-4 så gick Floby upp till 14-4 efter att Habo hade det svårt både i mottagning och att komma igenom Flobyblocket. Efter denna serie fick Habo lite mer ordning på sitt spel och kunde hålla igenom jämna steg med Floby, men Habo var hjälplöst efter i detta första set.

 

I andra set började Habo klart bättre och vissa uppställningar hade Habo tre servemottagare när Floby servade. Habo rycker åt sig en ledning 8-12 i det andra setet. Efter att Floby hittade Haboblocket och dålig kommunikation mellan Habospelarna ibland annat upptäckning under eget block gör att denna ledning försvinner snabbt och Floby kommer upp till 12-13. Spelet är böljande och båda lagen varvar bra gärningar med sämre insatser. Filip har svårt att hitta Berggren och Jackson i mitten och förlita sig främst på kanterna och främst Andrew McWilliam på högersidan. Lagen följs åt och det är förlösande serveess av Berggren som ger Habo setvinst.

 

I tredje set så gör Floby ett antal bra uppoffrande räddningar som de vänder och vinner ett antal viktiga bollar. I Floby så är det Dalen Instenes och Matt Aubrey som gör Flobys poäng. Stundtals är Matt ostoppbar när han slår med sin vänsterslägga. Habos James Jackson får en straffspark vid ställning 25-25, men Floby gör en jätteräddning och vänder spelet och vinner poängen och ger Floby setboll. Floby vann inte den första setbollen men den andra setbollen vinner Floby.

 

I fjärde set så fortsätter Andrew göra poäng och här kliver Alexander Berggren fram genom att  han vinner tre blockpoäng som gör att Habo håller jämna steg med Floby. Morris byter ut Filip i mitten av setet då Isak Joelsson kommer in för att försöka att få igång Habo spelet till en högre nivå som laget har presterat i tidigare matcher. Filip Bratic kommer tillbaka vid 18-15 och spelar funkar inte riktigt för Habo, men kommer ändå närmre Floby. Det är dock Floby som kommer först till 24 och får matchboll. Habo vinner tillbaka serven med en enkel sideout efter att Andrew sätter sin smash och bollen efter gör han serveess.

 

Habo tar ledningen i femte setet släpper inte förbi Floby men ställningen är 12-12 då nerverna för båda lagen gör misstag i ett antal bollar. Habo går fram till två matchbollar och på den andra så är det Andrew McWilliam som sätter bollen backen på Flobys planhalva.

 

Bästa poängplockare:

Andrew McWilliam​ 37p

Algot Danielsson​ 16 p

 

Dalen Instenes​ 26p

Matt Aubrey​ ​24p

 

Andrew McWillian och Dalen Instenes utsågs till lagens bästa spelare.