Seger i tre raka mot Uppsala!

Habo Wolleys elitlag tog sin andra raka trepoängare när man under lördagen besegrade Uppsala med 3-0 i set

Habo reste till Uppsala efter två helger utan match och matchformen var således lite oklar. Alexander Berggren hade dessutom lämnat laget för sitt proffsäventyr i Schweiz men på pluskontot fanns Carl Larsson som fick göra elitseriedebut efter att ha brutit tummen under försäsongen samt Hugo Morency som var tillbaks på spikerpositionen efter att ha dragit med en axelskada under hösten och därmed bara kunnat spela libero.

Habo började matchen bäst och ryckte till sig en ledning 15-21 innan man fastnade i en uppställning och tappade till 22-21. Lyckligtvis klarade man av att vända på steken och vinna första set 23-25

Set två och tre blev inte lika spännande utan Habo hade för det mesta kontroll på tillställningen och kunde vinna med 21-25 respektive 19-25 och därmed ta årets första trenolla.

Dagens glädjeämne var debutanten Carl Larsson som gjorde en helgjuten insats med flera poäng i både anfall och block från sin centerposition. Matchens lirare blev Erik Sundberg som också var poängbäst.

Nästa helg beger sig Habo Wolley återigen i riktning mot huvudstaden då det är dags att besöka tabellnian Södertelge. Södertelge inledde säsongen smart men i senaste matchen hemmabesegrade de Floby med 3-0 så kanske är formen påväg uppåt.

Efterföljande helg är det sedan äntligen hemmamatch mot Falkenbergs Volleybollklubb. Redan nu kan du säkra biljetter genom Biletto. Klicka här för att köpa. Matchen är oerhört viktigt i kampen om GP-platserna, om det sedan arrangeras något GP eller inte får framtiden utvisa.

Uppsala VBS 0 – 3 Habo Wolley
(23-25, 21-25, 19-25)