Seger i tre raka set mot Södertelge

Habo vann med tre raka set mot Södertelge i Habo Sporthall på lördagskvällen. Habo vann med setsiffrorna 25-22, 25-21, 25-8 och det kändes hela matchen att hemmalaget hade kontroll på händelserna.

Robin Hedman fick förtroendet som center idag och William Wymark fick ta liberoplatsen. Första setet tog Habo en tidig ledning med 5-1. Spelet var lite hafsigt från båda sidorna. Om inte lagen missade serve så hade bägge lagen en bra sideout. I slutet av setet var det Lars Wilmsen som steg fram då Södertälje kämpade på ett utmärkt försvar. Algot kunde smasha in den andra setbollen via en säker parallell smash.

Andra setet följdes lagen åt i början. Habo missade mycket serve i början av detta set. Vid ställning 7-7 så ställde sig Filip Bratic för att serva och efter en bra period så kunde Habo rycka till 10-7. Lars Wilmsen hade sen en bra period och kunde göra ett antal poäng samtdiigt som Andrew McWilliam servade mycket bra.

Södertälje började att närma sig något i slutet av andra efter en bra serveserie av Chris Kalfic och även Evan Hammond gjorde ett par bra handlingar på sin centerposition. Vid ett par tillfällen så hittar Filip Andrew i en ”pipe” som ger Habo poäng. Habo kunde slutligen ganska enkelt vinna andra set och Alexander Berggren droppade ner setbollen.

Algot Danielsson startade tredje set med ett ge laget två straffsparkar och ett ess. Habo hade därmed gjort ett litet ryck till 6-2. Även Alexander Berggren skapade ett bra tryck via sina servar med bl a två serveess och Habo tog ledningen 12-3. Södertelge spelade alltmer håglöst och gjorde mycket egna misstag. Habo spelade mycket bättre försvarsspel i detta set och kunde enkelt vinna matchen. I slutet av setet byttes även Hugo Morency och Carl Larsson in i hemmalaget.

Bästa spelare i Habo var Lars Wilmsen och Evan Hammond.

Bästa poängplockare i Habo:

Lars Wilmsen                       18p
Algot Danielsson                  10 p

Bästa poängplockare i Södertälje:

Chris Kalfic                           7p
Evan Hammond                   7p
Albin Hedberg                      7p

Habospelet de två första seten är inte på den nivå som vi önskar, men i det tredje setet lyfter hemmalaget nivån. Det kommer att krävas några nivåer till för att kunna rubba de två topplagen i det stundande slutspelet. Habo möter Lund redan imorgon söndag, en viktig match för att Habo för att skapa sig ett bra utgångsläge i slutspelet. Lund vann mot Sollentuna på lördagen och de har snäppt upp spelnivån rejält då deras landslagsstjärna August Borna har kommit tillbaka efter studier i Italien. Spännande match i Lund på söndagskvällen som även går att följa på volleytv.se

Foto: Victor Arvidsson

 

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »