Seger i västgötaderbyt mot Floby i tre raka set

Det var femton år det spelades ett derby mot Floby i Habo Sporthall och som ofta i derbyn så blev det en rafflande tillställning. En jämn match där gästande utmanarna startade alla set riktigt bra, men där hemmalaget kunde ta sig ikapp och gå om i alla tre seten.

Floby ledde i alla tre set tills det började dra ihop sig. I första set så hade även Floby setboll. Floby spelar ett bra försvarsspel och plockar upp mycket boll i bakplan under hela matchen. Habo använder i stort sett hela truppen under matchen och har förmågan att vinna när det drar ihop sig. Det är en skön känsla att ha med sig inför fortsättningen.

För Habos del så fick många spelare chansen i dag i lite olika konstellationer. Haralds Regza var med från start efter sin muskelskada och efter en trevande start så spelade han upp sig under matchen och satte några viktiga block och anfallspoäng i trängda lägen. Daniel Uruena gör återigen en mycket bra match och blir poängbäst i Habo med hela 18 poäng vilket är mycket imponerande på tre set som center!

Isak Joelsson spelar halva matchen och gör detta med beröm godkänt, likaså visar Filip Bratic ledarskap och ger energi när så krävs till övriga spelare. För Habos del så verkade det finnas en trygghet i laget att även om vi ligger under i slutet av setet så är känslan att vi kommer att vinna setet.

Hugo Morency kommer in tillsammans med Erik Sundberg i slutet av första set och ligger till stor del bakom vändningen till seger där. Bägge är sedan viktiga spelare under resterande del av matchen och det är roligt att se att det nu finns alternativ på fler positioner i laget.

Mathias Morency säger att han nöjd med spelarna i stort och vill även plussa Filip Bratic som blir jämnare och bättre för varje match.
Mathias är nöjd så här långt när man tittar på tabellen, men det finns en del kvar gällande jämnhet på spelare. Potential finns och det kommer bli ännu bättre.

Några korta kommentarer från Morris:

  • Jag är nöjd med två raka 3-0 matcher och nu med hela truppen intakt.
  • ”Måstematcher” som den här mot Floby är alltid skönt vinna och även om det är jämnt så lyckas vi skärpa till oss när det gäller i slutet av seten.
  • Skönt att Haralds är tillbaka och han gör antal viktiga och bra handlingar i slutet av alla set.

Fyra tuffa matcher kvar i serien och det är viktigt att vi vinner några av dessa om vi vill behålla en bra placering inför slutspelet. Vi har chansen på topp fyra, men då krävs några segrar i de återstående matcherna mot bra motstånd.

Habo vann med 26-24, 25-23 och 25-22 och behåller fjärdeplatsen i serien i en haltande serie. Habo har fyra matcher kvar i grundserien.

Daniel Uruena blev utsedd till Habo bäste spelare och för Flobys del liberon Alfred Waltersson.

 

Bästa poängplockare:

Daniel Uruena                   18p

Haralds Regza                   14p

 

 

Mattehew Aubrey             15p

Patrik Ödvall                     10p