Seger mot Falkenberg i division 1

Herrar B fortsätter att övertyga och behåller andraplatsen i division 1 södra efter ytterligare en seger under söndagen. Den här gången var det Falkenberg B som besegrades på bortaplan i Falkhellen efter 0-3 (19-25, 22-25, 17-25).

Falkenberg B förfogar över fler duktiga spelare, men har ett lite ojämnare lag än Habo B. Vi får se flera sköna bolldueller under matchen och ofta är det till sist vårt rödvita gäng som går segrande ur dessa.

Matchen startar inte så bra för oss då Falkenberg med bra servetryck lyckas pressa oss till flera misstag. Vid ställningen 10-5 till hemmalaget så börjar vi få bättre ordning på vår servemottagning och därmed också anfallsspelet och kan så sakteliga knappa in försprånget. Carl Larsson går ner för att serva vid ställningen 12-9 och tack vare bra serve och tillika bra block/försvar så vänder vi här på steken. När serven går tillbaka till hemmalaget står det 13-17 i Habofavör. Den här ledningen kan vi sedan dryga ut något och vinner setet med 19-25.

Andra set startar på ett liknande sätt där Falkenberg snabbt tar en liten ledning med 7-4. Det är sedan jämnt fram till 11-11. Därefter gör Habo ett litet ryck och framförallt tack vare riktigt bra anfallsspel från Isak Sandberg så kan vi rycka ifrån till 15-19. Denna ledning håller vi sedan in till setseger med 22-25. I det tredje setet kommer vi ut bättre förberedda från start och kan kontrollera setet hela vägen från start till mål. Vi vinner med 17-25 och därmed matchen i tre raka set.

Att notera från dagens match är bland annat att Marcus Gemhed gör sin första match för säsongen som passare med den äran. Bra val av utvägar och stabilt spelat matchen igenom. Jonathan Widegren är tung i anfallsspelet och närmast ostoppbar den här matchen. Han tar även flera blockpoäng.

Isak Sandberg gör en riktigt bra match och i anfallsspelet sin bästa match för säsongen. Noel Nero gör sin andra match i division 1 och gör en riktigt bra insats med flera dödande bollar i anfall, men även flera bra handlingar i det övriga spelet. Joel Svanberg är tillbaka som libero och gör en bra match. Han står dessutom för matchens poäng när han på Messi-manér dödar en boll med en bredsida.

Gustav Hellström, Carl Larsson och Axel Almfors är alltid att lita på och drar som vanligt ett lass för laget även i denna match. Segern innebär att vi behåller andraplatsen i ligan.

Foto: Torbjörn Gemhed