Seger mot Falkenberg i tre raka set

Habo vann en jämn tresetare mot Falkenberg på söndag eftermiddag i Habo Sporthall. Det blev en välspelad match med många längre bolldueller där hemmalaget gick segrande ur denna viktiga match.

Lagen följde varandra i alla set, så det var spännande från start till mål för den lilla publik som tilläts på matchen. Habo kändes matchen igenom som det lite starkare laget och vann lite lättare på sina kanter. Falkenberg höll genomgående en bra servemottagning och framförallt var Anton Ribom het i mitten när han fick läge. Habo lyfte mycket bollar i försvar under denna match och kunde avgöra i flera trängde lägen. Habo vann första setet med 25-21.

Det andra setet var i princip jämt hela setet. Både Carl Larsson och Filip Bratic visade upp ungdomlig kyla vid fler tuffa servelägen och firma Larsson/Bratic kunde också till sist spika igen setet. Habo vann detta jämna set med 28-26 efter många tuffa bolldueller i slutet av setet.

I tredje set startade Falkenberg med full fart i en serveserie signerad Przemek Smereka och Anton Ribom var grym i mitten och tog hela 9 poäng i detta set. Falkenberg tog ledningen med 6-1, men Habo spelade lugnt och metodiskt och arbetade sig in i setet med bra block och försvarsspel. Hela laget stod upp för varandra i denna match och trots att Falkenberg hade setbollar så kunde Habo vinna det sista setet med 30-28.

Matchbollen var en delikatess efter att Filip hade lyft i försvar och Erik gick på anfall på andraboll genom en backspike. Stort jubel i hemmahallen! Hela Habo laget ska omnämnas efter denna match, det var ett helt annat lag jämfört mot matchen senast mot Södertälje. Skönt att vi kan studsa tillbaka efter en dålig insats förra helgen och komma upp i nivå snabbt igen. Tre raka set mot Falkenberg är alltid en fjäder i hatten.

Kort om matchen från Martin Lillis Andersson:

  • Alla spelare presterade idag vad man kan förvänta sig.
  • Jag vill lyfta fram Filip som gjorde sin bästa match för säsongen och Algot som avgjorde väldigt mycket boll på de pass han fick.

Nu väntar en spännande match mot Vingåker på lördag borta.

Bästa poängplockare

Habo Wolley
Erik Sundberg                   17p
Algot Danielsson               15p

Falkenbergs VBK
Przemek Smereka             21p
Faeez Alloush                    17p

Elitserietabellen (klicka här)