Seger mot Lund – nu väntar slutspel!

Habo Wolleys elitlag kunde inkassera en seger i tre raka set mot Lunds VK i den sista omgången av Elitserien 2020-2021. Segern innebär att vi placerar oss på en 5:e plats i serien och att vi står över första slutspelsomgången. 

Lunds VK startade matchen bäst anförda av August Borna och hade ledningen under inledningen av första set. Efterhand tuggade sig vårt hemmalag in i matchen och kunde till sist även vända på steken och vinna ett jämnt första set. Följande två set tar hemmalaget kommandot från start och här blir även poängdiffererensen något större. Det blir en klar seger till Habo Wolley i säsongens sista seriematch.

Haralds Regza gjorde flest poäng av alla med hela 17 poäng och värt att notera är att Hugo Morency förutom 8 poäng i anfall även var planens gigant i servemottagning med hela 79% positiva mottagningar. Filip Bratic fördelar anfallen väl och alla Habospelare bidrar till poängskörden idag och bland annat är Jonathan Angel felfri i anfall. Hugo Morency utses till MVP i Habo och Owen Lamb till motsvarande i Lund.

Matchfakta (klicka här)

Om det är något som kan förbättras så är det serven, där vi står för lite för många egna misstag, hela 15 på tre set. I övrigt en väl genomförd match som vi vinner med 3-0 (25-23, 25-20, 25-18).

Nu startar slutspelet och för Habo Wolleys del är det segraren i mötet Södertelge VBK – Uppsala Volleyboll som väntar. Första match för vår del blir om två veckor under helgen 13-14 mars. Två veckor att ladda batterierna och träna inför säsongens höjdpunkt!