Seger mot Malmö i division 1

Habo Wolleys B-lag i division 1 fortsätter att rada upp segrar och under lördagen besegrades serietrean Malmö i Habo Sporthall med 3-0 (25-22, 25-14, 25-18).

Malmö startade matchen bäst och tog snabbt en ledning i det första setet. Ledda av lagets ankare Patrik Bertilsson och Johan Mårtensson tog gästerna sig fram till 11-17 innan Habo Wolley kunde vända på tillställningen. Isak Junvik klev ner för att serva vid 12-17 och stannade kvar vid serven fram till 17-17. Efter detta lossnade spelet för hemmalaget som kunde segla ifrån till seger med 25-22.

I det andra setet trycker Habo på från början med bra servar från Isak Joelsson, Marcus Gemhed m.fl. Vi har ledningen med 7-4 som blir till 13-6 och 22-12 inna vi till sist vinner med hela 25-14. Det mesta fungerar på vår sida med allt bättre servemottagning samtidigt som vi får ordning på både block och försvarsspelet alltmer. I det här setet var Malmö aldrig riktigt med i leken.

I det tredje och som det skulle visa sig sista setet så är det återigen Habo som rycker åt sig en stabil ledning från start. 7-4 blir till 16-8 innan Malmö kommer tillbaka under en period av setet. Gästerna närmar sig lite och når fram till 18-15 innan vi trycker på gasen igen och kan rycka ifrån till stabil seger genom 25-18.

Vi får idag se ett starkt Habo Wolley som spelar riktigt fin volleyboll och är svåra att få hål på. Segern stärker lagets plats i tabellen inför de avslutande två omgångarna. Vi stannar kvar på en silverplats i tabellen.

Laget idag: Isak Joelsson (passare), Carl Larsson & Jonatan Widegren (center), Marcus Gemhed (spiker & center), Gustav Hellström, Isak Junvik, Isak Sandberg (spiker) och Axel Almfors (libero). Coacher: Jens Persson; Johan Ottosson & Jens Ottosson.

Nästa match spelas 13:e mars på bortaplan mot Gothia Volley.

Foto: Torbjörn Gemhed