Seger mot Örkelljunga – topp fyra inför juluppehållet

Habo vann sin sjätte match i rad i och med hemmasegern mot Örkelljunga med setsiffrorna 3-0 (25-19, 25-16, 25-20).

Mattias Morency var coach för dagen i Habo och startade med 17-årige Isak Joelsson som passare och William Wymark som libero. Örkelljunga började bäst och ryckte till sig en ledning i början av setet. Habo började lite avvaktande men började komma ifatt med stor hjälp av Andrew McWilliam.

I slutet av setet var det Algot Danielsson som visade var skåpet ska stå med bra tryck i sina anfall. Habos centrar avgör många bollar i anfall och ser till att kanterna får det lite enklare i sina avslut. Habo spelar bra och både Isak och William spelar på som att de alltid har varit i startsexan. Vid ställningen 18-15 gör Morris ett dubbelbyte och Filip Bratic och Robin Hedman kommer in och de gör det inte sämre utan tar Habo till setboll 24-18. Efter att Isak har kommit in på plan så serverar han passet till Algot som ger Habo första setet.

Andrew ville se att laget var på tå i början av setet och det fick han se, då Habo tog en ledning direkt med 5-1 i början av andra setet. Habo har förbättrat sitt block och Berggren och Jackson spelar ett stabilt mittspel. Berggren fortsätter att leverera poäng i mitten. Morris gör samma dubbelbyte i andra vid 18-13 och firma Bratic och Hedman tar laget till 25-15.

3e set rullar på ungefär som de första två seten men vid dubbelbytet i slutet får ÖVK ett lillfinger och det väger en stund bara för att genast tippa tillbaka och Habo vinner ändå komfortabelt efter att ha vunnit fem bollar i rad från 19-19. Fyra poäng i inhoppande Johan Ottossons serve gav laget matchboll vid 24-19 och i den andra dessa var matchen över.
En tuff start på hösten för laget efter skadan i första matchen för säsongen på Matthew Passalent har vänts till succé och detta till stor del tack vare tränare Andrew McWilliam som klivit in på banan och visat att han är en riktigt bra volleybollspelare.
Noterat under matchen:
  • Mittenspelet med Alexander och James är nu på en riktigt bra nivå och detta oavsett om Isak eller Filip passar!
  • Grunden för det är en stabil mottagning som ibland mönstrar 4(!) mottagare med Hugo, Wille, Algot och Andrew.
  • Det finns ett lugn i anfallet med många verktyg där ett dåligt läge ”spelas om” med ett löst slag i blocket som sedan ändå blir en poäng efter en duell. Där ligger några lag efter då detta tidigare krävde rutin men Habos ungdomar som redan spelat volleyboll i 10-12 år innan dom plockats upp i elitlaget (och då fortfarande är tonåringar1) har verktygen för detta.
  • Kul att se Mathias Morency på bänken för andra matchen i rad (och även andra segern i rad som coach).
Momentant låg Habo på 3e plats i tabellen men efter Sollentunas vinst mot Södertelge går laget på juluppehåll som 4a.
Bästa poängplockare Habo Wolley

Algot Danielsson               14p
Alexander Berggren         13p
Andrew Mc William          13p

Bästa poängplockare ÖVK

Tomas Willimas                11p
Jean-Phillipe Talbot          9p

Isak Joelsson och Christopher Cons blev utsedda till matchens bästa spelare i respektive lag.

Nu går laget på julledigt i cirka en vecka för att därefter sätta igång träningen för fullt igen inför återstarten mot serietrean Sollentuna på bortaplan den 6 januari.