Seger mot Örkelljunga

Habo gjorde en solid insats mot Örkelljunga och gick vinnande ut kampen med 3-1. Lagen följdes åt i de tre första seten och stundtals var det riktigt bra försvarsspel av båda lagen.

Första setet låg Habo under större delen av setet och hade lite kommunikationsproblem i några enklare bollar men gjorde poäng från alla positioner. Filip Bratic var tillbaks i startsexan och Filip blev bara bättre och bättre ju längre matchen spelades. Habo låg ett poäng efter hela tiden men efter tjugo gick Habo förbi efter att Hugo Morency hade kommit in och gjort en bra serveserie. Habo hade två setbollar först, men kunde inte avgöra. Örkelljunga hade också en setboll innan Habo kunde vända och vinna första set.

Habo gick hårdare i serve än Örkelljunga och hade 11 missar och 9 serveess medan Örkelljunga missade endast 3 servar och hade 5 ess. Habobekantingen Tiger Tegenrot, nu i Örkelljunga, spelade inspirerande framförallt i första och andra set från sin vänsterkant. Tiger fick det tuffare och tuffare att ta sig förbi Haboblocket ju längre matchen led. Örkelljunga litar mycket på sin högerspelare Tomas Wilimas. Tomas var bra även i dag och han hittar luckor och vinklar, vilket han mycket lyckosam med i andra set. Tomas tog 6 poäng i detta set där Örkelljunga drog det längsta strået och vann med 23-25.

I det tredje setet klev Habos Haralds Regza fram ännu mer och var lyckosam i flera handlingar. Johan Skoogh lyfter mer och mer boll i försvar och Habo lyckas vända spelet. Habo rycker i det tredje och leder som mest med 5 bollar vid 20-15. Vilimas kliver fram i slutet av setet och Örkelljunga smyger sig på Habos ledning och fram till 24-23, men Habos högerkant Haralds Regza avgör det tredje setet och kan säkra minst ett poäng till Habo.

Det fjärde setet är Habos från start till mål och gästande Örkelljunga tappar successivt sin energi. Habo drar ifrån i mitten av setet och vinner ganska enkelt detta set med 25-19 efter att Örkelljunga i tre poängs underläge  slutet av setet valde att byta ganska friskt med spelare från bänken.

Matchen var underhållande match med flera bra räddningar från båda lagen. Habo visade att de hade fler vapen än motståndaren denna kväll. Alla spelare förtjänar beröm i Habo efter en väl genomförd match. Ett extra omnämnande till Filip Bratic som leder laget med bra energi hela matchen och Johan Skoogh som gör en mycket habil insats med flera sköna räddningar i defence som grädde på moset.

Habo är kvar på fjärdeplats i tabellen och mycket haltande tabell. Joel Andersson i Örkelljunga och Haralds Regza blev utnämnda som bästa spelare för sina lag.

Kommentar från Martin Andersson efter matchen:

  • Riktigt skön seger där vi bevisar att vi har kapacitet att fightas med alla lag i denna serie. Stolt över killarna som återigen, precis som i vinstmatchen mot Falkenberg, visar på ett stort lugn på plan oavsett läge. Tycker även att vi lyckas bra med vår taktik idag och får matchen dit vi vill med bra press i serve samt att vi lyckas störa dem med vårt block/försvar.
  • Alla spelare gör en bra insats idag och arbetar verkligen som ett lag. Vill plussa lite extra för Hugo Morency som i varje set kommer in och sätter bra press med serve samt spelar felfri servemottagning.

Bästa poängplockare i Habo:

Haralds Regza​ 24p
Erik Sundberg​ 18p

Bäste poängplockare i Örkelljunga:

Tomas Vilimas​ 22p
Tiger Tegenrot​ 8p