Seger mot RIG Falköping i division 1

Habo Wolley B avslutade höstsäsongen med hemmamatch mot RIG Falköping B. Det blev en bra och sevärd match mellan två bra ungdomslag som våra rödvita killar vann med 3-1 (19-25, 25-22, 25-22, 25-19).

En av de roligaste matcherna för killarna att spela under säsongen då de får möta sina jämnåriga kompisar från volleybollgymnasiet i Falköping. I gästernas lag spelade dessutom Habospelarna Olle Johansson (10 poäng) och Alexander Ståhle (9 poäng) större delen av matchen och även Jacob Norrby, KFUM Jönköping (8 poäng). Dessa tre grabbar gjorde bra ifrån sig och ställde till det för vårt hemmalag  allt som oftast.

RIG Falköping startade matchen klart bäst och kunde med bra servepress och ett bra försvarsspel sätta press på hemmalaget från start. Gästerna rycker åt sig en ledning när de går från 6-6 till 8-13 och även om vi får lite bättre ordning på vårt eget spel under setet så kommer vi aldrig nära. Vi har lite problem med både servemottagning och slår bort lite för många bollar i anfallsspelet för att kunna hota i det första setet.

Inför det andra setet ändrar vi lite i vår egen uppställning i hopp om att kunna få lite bättre ordning på både mottagning och anfallsspel. Inledningsvis är det helt jämnt mellan lagen, men efter 10-10 så börjar vi så sakteliga trycka ifrån. Vi har bra ordning på vår sideout och lyckas även genom lite bättre serve få tryck på RIG Falköping. Vi skapar aldrig någon större lucka eftersom gästerna fortsätter spela bra volleyboll, men kan hålla två-tre bollars marginal hela vägen.

Det tredje setet blir nästan som en karbonkopia på det andra setet. Vi blir allt tryggare i vårt spel och även om RIG Falköping hänger med bra i setet så ligger de hela tiden några bollar efter oss när vi passerat de tio första poängen. Det är jämnt, men känslan som finns är att vi är lite vassare i det här setet och gör vad som behövs för att vinna.

I det fjärde setet sätter vi press på gästerna från första bollen och rycker åt oss en komfortabel ledning som vi sedan aldrig släpper. 11-8 blir till 17-10 och flera spelare briljerar i det avslutande setet. RIG Falköping ger aldrig upp, men kommer inte så mycket närmare och segern blir till sist ganska klar för vårt hemmalag.

För att summera matchen så gör vi ingen riktig toppenmatch idag. Vi har lite problem med både servemottagningarna och i anfallsspelet periodvis. Vi växer dock in i matchen efterhand och gör det tillräckligt bra idag för att kunna vinna. RIG Falköping bjuder upp till dans och gör en bättre match idag än när vi mötte dem på hemmaplan (det är känslan åtminstone). En kul match att lira och många 17-18-åriga framtidslöften i svensk volleyboll på banan idag på bägge sidorna av nätet!

Marcus Gemhed är matchens gigant med hela 23 poäng, varav 6 serveess och 58% i anfallsspelet. Filip Björkbäck gör en riktigt bra match som center. Gustav Hellström går in som vänster efter första set och hjälper till att stadga upp lagets spel. Isak Junvik får med beröm godkänt på en för honom lite ovan position som höger, han gör 12 poäng och tre av dessa i block. Johan Ottosson leder laget från passarplats på ett lika bra sätt som vi vant oss vid under hösten och gör även 8 egna poäng. Carl Larsson är ett hot konstant på centerpositionen och trots att gästerna valde att ibland trippelblocka honom så tar han många poäng. Axel Almfors tar en Hel del svettiga försvarsräddningar idag, förutom ett bra servemottagningsspel. Isak Sandberg är som alltid stark i servemottagningen.

B-laget har gjort en riktigt stark höstsäsong och ligger nu på en andra plats i division 1. Inte dåligt av ett lag som består av enbart 17-18-åringar. Framtiden ser ljus ut!

Foto: Torbjörn Gemhed