Seger mot RIG Falköping på bortaplan

Habo vann över RIG Falköping med 3-1 på bortaplan efter en underhållande match där samtliga fyra Habokillar som går på RIGs volleybollgymnasium fick möta sin hemmaklubb. Som mest var det tio Habospelare på banan!
 
Det var två tuffa inledande set som utspelade sig i Falköping. Habo hade det förtvivlat svårt att avgöra mot de unga RIG-spelarna som räddade upp bollar och gick på anfall och avgjorde. Habo låg efter i slutet av första setet men kunde vända och vinna med 25-23 efter artbildning studsat vår väg i slutet.
 
I andra set låg Habo under rejält slutet av setet, Mathias byter in Robin Råkeberg, Isak Joelsson och Tiger Tegenrot och de kunde vända andra set och hade ett antal setbollar. RIG tog sig ändå till sist samman och kunde vinna detta otroligt jämna set med 34-32.
 
Det tredje set så lossnade det för Alexander Berggren rejält med poäng i anfall, block och serve detta var en anledning till att Habo kunde relativt enkelt vinna tredje set 25-14. Habo hade ett mycket bättre block och kunde lyfta bollar i försvaret.
 
I det det fjärde och sista setet så fick 15-årige Isak Joelsson förtroende från start som passare och gjorde detta med bravur. Habo kunde vinna detta set med 25-19 och därmed inkassera sitt sjätte poäng för helgen. Hela Habolaget fick speltid och nästa match är mot Lund borta till nästa helg.
 
I RIG Falköping så spelade de Habofostrade spelarna Filip Bratic, Einar Andersson och

Isak Joelsson

Hugo Morency hela matchen, även Theodor Grahn gjorde några inhopp. De gjorde alla bra insatser. RIG Falköping är ett bra lag och jobbar upp mycket boll som leder till ett antal längre bolldueller.

 
Bästa poängplockare i Habo var Yusuke Kurosawa med 20 poäng och Alexander Berggren med 18 poäng. Alexander fick som bäste Habospelare.
 
Bäste poängplockare i RIG Falköping var Jonatan Hellvig med 22 poäng och Max Pettersson med 15 poäng. Som bäste RIG spelare utsågs Jonatan Hellvig.