Seger mot Södertelge och slutspelsträdet klart

Habo Wolley avslutade play off in med en komfortabel seger mot ett stukat Södertelge. Därmed slutar man på andra plats i tabellen, och kommer ställas mot vinnaren Lund i åttondelsfinal. 

Södertelge hade inte mycket att komma med i Habo Sporthall när de anlände utan storstjärnan Nenad Cosic som skadat ryggen på morgonträningen. Man inledde visserligen starkt med ledning både 6-10 och 10-12 men Habo vände på steken till 20-16 och kunde ohotat vinna första set.

Set två och tre vanns även de av Habo utan att man förtog sig. Tvärtom kunde man vila både William Lind och Keaton Strom och en som verkligen tog chansen när han fick spela var Robin Råkeberg som tog imponerande 11 poäng på sina två set. Stor segerorganisatör var även Dardan Lushtaku som med sina 16 poäng var poängbäst från sin nya position på högerkanten.

I och med seger hade Habo säkrat åtminstone andraplatsen i play off in. Under söndagen tog sedan Lund emot Vingåker och seger för Vingåker hade inneburit att Habo vunnit serien. Nu slutade den matchen med Lundseger och det blev därför Lund som tog hem play off in vilket innebär hemmaplansfördel i åttondelen.

Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher där habo inleder borta kommande helg för att sedan ta emot Lund hemma i Habo Sporthall torsdag 21a mars 19:00. Habo är piskat att vinna minst en av de tre första matcherna för att det ska bli ytterligare spel i årets SM-slutspel, så det finns absolut ingen anledning att inte komma till Habo Sporthall och stötta di röde i denna rafflande åttondelsfinalserie.

Habo Wolley 3 – 0 Södertelge
(25-19, 25-16, 25-21)
Bästa poängplockare i Habo
Dardan Lushtaku, 16p
Robin Råkeberg, 11p
Alexander Berggren 9p
Bästa poängplockare i Södertelge
Vladan Aleksic, 9p
Alfred Mjörnheim, 6p
Arvid Isaksson, 6p