Seger mot Sollentuna och förlust i Golden set

Habo Wolley åkte till Stockholm redan på tisdagen för att på bästa sätt ladda upp och komma väl förberedda till vinna-eller-försvinna-matchen mot Sollentuna.

Efter en trevande start i första set så tog Habo Wolley kommandot och kunde vända matchen och vinna med 3-1 mot seriesuveränerna på deras hemmaplan. Matchen gick därför till ett avgörande ”Golden set”, där vi tyvärr fick se oss besegrade. En stark insats av hela laget – men nu är tyvärr säsongen över.

Vi hade på förhand en känsla i gruppen av att det ska kunna gå att vinna mot Sollentuna, trots fyra raka förluster under säsongen tidigare. Det har varit väldigt många jämna set lagen emellan och om vi bara kunde höja oss lite, lite mer så borde vi kunna få dem i gungning. Denna känsla skulle visa sig vara riktig.

Det första setet startar inte alls bra med Haboögon. Vi har problem med vår servemottagning och får inte alls till något eget spel egentligen. Sollentuna matar på med tuff serve och vi har inte mycket att svara upp med. Setet glider snabbt ifrån oss och hemmalaget vinner med säkra 25-15.

I det andra setet byter vi uppställning då Erik Sundberg går över på högerkanten och Algot Danielsson kliver in på vänsterkanten. Coachernas val att byta uppställning får önskad effekt. Vi får till vår servemottagning och lyckas även sätta Sollentuna under press med bra serve- och blockeringsspel. Plötsligt är det match av det hela. Hugo Morency storspelar och även Daniel Uruena är svårstoppad. Efter en rafflande avslutning står vi som segrare efter 28-30.

I det tredje setet så är Sollentuna märkbart skakade och vi rycker snabbt åt oss en ledning som vi aldrig släpper. Vi spelar avslappnat och sätter press på dem i hela spelet och Sollentuna börjar missa alltmer. Vi tar även alltmer bollar i försvar vilket stressar hemmalaget. Vi vinner detta setet klart med 17-25.

I det fjärde setet fortsätter vi inledningsvis att spela bra och rycker också åt oss en rejäl ledning i startan av setet. Sollentuna börjar streta emot och kommer ikapp. I slutet av setet har vi matchbollar och Sollentuna setbollar om vartannat, men till sist kan vi vinna med 29-31. Starkt jobbat av alla spelare och vi har vunnit matchen med 3-1 i set. Vilken insats av laget efter att ha förlorat de fyra tidigare matcherna mot Solen

Kampen om semifinalplatsen ska då alltså avgöras i ett ”Golden set” där det är först till 15 poäng som gäller. Sollentuna startar setet lite bättre än oss och några misstag från vår sida gör att se seglar ifrån med några bollar direkt. Det blir aldrig riktigt jämnt i detta set och segern i dubbelmötet går till Sollentuna efter 15-10.

Våra poängplockare i matchen: Erik Sundberg 24p, Hugo Morency 19p, Daniel Uruena 16p, Algot Danielsson 9p, Jonathan Angel 8p, Haralds Regza 5p, Filip Bratic 2p

Hugo Morency (foto: Liene Regza)

Hugo Morency är matchens stora utropstecken. Han gör sin bästa match för säsongen och prisas rättmätigt även som MVP.

Även övriga spelare i laget gör starka insatser, exempelvis har Daniel Uruena 74% effektivitet i anfall och Erik Sundberg tar många viktiga poäng för vårt Habo.

Algot Danielsson kommer in i andra set och gör en stark insats som bidrar till vändningen och vår passare Filip Bratic leder laget på ett bra sätt hela matchen.

Vi ska vara stolta över vårt lag efter säsongen och denna avslutande insats och under ledning av Mathias ”Morris” Morency och Martin ”Lillis” Andersson har vårt lag tagit stora kliv framåt sedan starten i höstas. Bra jobbat och hatten av för ett bra jobb både av alla ledare och spelare som har varit med och bidragit till detta!

Vi har även påbörjat en resa i klubben under vintern med att stärka upp hela organisationen runt vårt lag och detta är inte minst viktigt för att kunna ta nya kliv i vår elitverksamhet kommande säsonger.

Bra jobbat killar – nästa säsong kommer vi tillbaka ännu starkare!

/Jens Ottosson

Fler ”efter-säsongen”-texter är att vänta inom det närmaste!

Foto: Torbjörn Gemhed