Seger mot Vingåker på bortaplan

Tre sköna poäng till Habo blev utfallet på lördagsmatchen i Vingåker. Det satt långt inne och våra rödvita hjältar fick slita för segern. Skönt att kunna åka hemåt med tre friska poäng! 
 
Habo mötte ett taggat Vinggåker på bortaplan. Lagen tog var sitt set i inledningen och det blir gärna långa bollrallyn när Vingåker spelar på sin hemmaplan. Det blev ett antal längre bollar även i denna match och lagen turades om att vinna dem. Bra försvarsspel från bägge lagen gjorde det till en sevärd tillställning för publiken.  
 
I det tredje set låg Habo under i mitten av setet och det låg lite luften att Vingåker skulle ta hem det tredje setet vid 15-11 till Vingåker. Habo vill dock annorlunda och efter ett antal poäng var killarna ifatt Vingåker igen genom ett varierat spel. Alla Habokillarna gjorde stabila poäng i slutet av det tredje setet och det var Lars Wilmsén satte setbollen i tredje.
 
Det fjärde setet började med att Habo tog en tidig ledning till 6-3 och skulle Habo rycka och ta hem sista setet enkelt? Tyvärr så slappnade Habo av medan Vingåker inte bara utjämnade utan även skaffade sig en liten ledning när lagen passerade tjugo poäng.
 
Båda lagen hade svårt att få till ett tungt anfall utan det petades mycket från båda lagen. Yusuke Kurosawa gjorde tre viktiga poäng i slutet av det fjärde genom att första peta i Vingåkers block och sedan två serveess på raken. Tiger Tegenrot kom in för att serva och efter att Habo går fram till matchboll vid 24-22 så hade Tiger chansen. Serven gick tyvärr ut och i nästa matchboll så blockade Vingåker ner Lars Wilmsen. Det blev ett antal matchbollar till för Habo innan Andreas Brink, i sin samma gamla hemmahall, gick för att serva i Habos sjätte matchboll. Bra serve som ledde till tufft läge för Vingåker som smashade i nät och därmed tog Habo sin andra raka trepoängare.
 
Bästa spelare i Habo blev Lars Wilmsen utsedd till och i Vingåker blev det Haralds Regza som tog emot samma utmärkelse.
 
Segersiffrorna skrevs till: 3-1 (25-22, 19-25, 25-23, 28-26)
 
Poängplockare i Habo: Lars Wilmsen 20p, Yusuke Kurosawa 18p, Algot Danielsson 12p, Andreas Brink 10p, Alexander Berggren 6p, Caleb Konrad 2p 
 
På bilden: Andreas Brink som fick segra i sin gamla hemmahall
Foto: Torbjörn Gemhed