Seger och avancemang i slutspelet!

Habo Wolley går vidare i slutspelet efter en stabil och stark seger på hemmaplan mot Södertelge på onsdagkvällen!

Det första setet följde lagen varandra åt i princip hela setet. Habo hade bra press på Södertelge även om man missade lite mer serve än förra matchen. Det var Habos vänsterkanter, Erik Sundberg och Hugo Morency, som gjorde flest poäng för hemmalaget och Enock Some hade snäppt upp ett steg till jämfört med söndagens match.

Det blev en blandad volleyboll och domarna släppte lite på slagbedömningarna. FIVBs ”Let the ball fly” är bättre än att döma vid tveksamt tillfällen. Detta gjorde att det blev en del längre bollar som vi i sofforna kunde både glädjas åt och förfäras över. Filip spelade inte lika mycket i mitten som förra matchen men vi tog istället fler poäng på kanterna. Daniel Uruena avslutade set genom att takblocka Sam Taylor-Parks i Habos första setboll.

I andra set så följs lagen åt tills 15-15 då Habo gör ett dubbelbyte för att behålla tre anfallsspelare i framlinjen. Filip ersätts av Isak Joelsson som passare och Haralds Regza ersätts av Algot Danielsson som höger. Det var smart drag av firma Lillis & Morris som gjorde att Habo kunde rycka till 22-19 innan Filip och Haralds kom in på plan igen. Det var just Haralds Regza som blockade ned den första setbollen i andra set.

Södertälje höll en högre nivå jämfört med förra matchen, särskilt i servemottagningen, men Enock Some får dra ett för tungt lass i anfall för att kunna störa Habo på riktigt.

Det tredje setet så kliver Habospelarna fram ännu mer. I mitten av det tredje setet så gör coacherna i Habo samma dubbelbyte och får några poängs ledning även i detta set. När Daniel Uruena ska serva för matchen vid ställningen 24-20 så är det nog flera som undrar om historien ska återupprepas, att Södertälje återigen ska göra en monsterupphämtning. Matchen avgörs dock snabbt då Filip Bratic blockar ned Södertäljeanfallet och därmed är Habo klara för nästa runda i slutspelet.

Habo vinner med setsiffrorna 25-23, 25-21 och 25-20.

Bäste spelare i varje lag Erik Sundberg i Habo och Aleksa Petrovic i Södertälje.

Mathias Morency om matchen:

  • Nöjd att vi med vinner med 3-0 där vi inte spelar helt perfekt volleyboll.
  • Södertälje går lite mer på chans på serve vilket gör att vi har det lite jobbigt ibland.
  • Vi har en bra servepress när det krävs i seten.
  • Algot och Isak gör fantastiska inbyten i den här matchen.

 

Bästa poängplockare:

Erik Sundberg                   17p

Daniel Uruena                   12p

 

Enock Some                       17p

Sam Taylor-Smith             10p

Matcherna duggar tätt nu och nästa omgång startar redan på söndag med hemmamatch för våra rödvita hjältar. Motståndare blir antingen Falkenberg eller Sollentuna i ett dubbelmöte där segraren går till semifinal.

Text: Andreas Hult
Foto: Liene Regza