Seriepremiär för B-laget på hemmaplan

Seriepremiär för B-laget på hemmaplan

Habo Wolleys B-lag gjorde idag debut i division 1 södra. Senast ett Habolag spelade division 1 var när herrlaget kvalade sig upp i Elitserien i slutet av 1990-talet, och då var de flesta av spelarna i dagens lag inte ens födda. Nu är vi tillbaka och det slutade på bästa möjliga sätt med en 3-0 seger! 

Habo kom till start med ett lag som i stort sett var jämnåriga med gästande RIG Falköping B, sånär som på evigt unge Niclas Nordström som sin vana trogen spelade starkt som center.

Matchen började lite trevande från bägge lagen, precis som det ofta gör när det är seriepremiär. En liten bit in på första set lossnade det lite mer för våra hemmakillarna och vi kunde gå ifrån till en setseger med 25-16 efter att ha fått press på gästerna i vårt serve- och försvarsspel.

Andra set startade gästerna bättre och hade en ledning mitt i setet. Detta räckte dock inte när vi fick bättre ordning på vårt blockerings- och försvarsspel igen. Vi kunde gå om och segla ifrån till seger med 25-21.

Det tredje setet var det bästa sett med Haboögon, då vi verkligen spelade några häftiga bollar i defence som vi kunde vända till seger. Vi ledde setet från början till slut och kammade hem segern efter 25-16.

Gustav Hellström räddar bollen – dagens boll?

Habos lag för dagen: Johan Ottosson (passare), Isak Joelsson, William Wymark, Oliver Eiderhed, Gustav Hellström (spikers), Niclas Nordström, Jacob Perhamn, Isak Junvik (centrar) och Axel Almfors (libero). Coacher: Jens Persson och Jens Ottosson.

Några saker att ta med sig för dagen är att vi spelade riktigt bra servemottagning hela matchen igenom, att vi är svåra att slå hål på i defence och att vårt grundkoncept för hur vi ska spela sitter ganska bra redan så här tidigt på säsongen. Det finns givetvis massor att jobba med och slipa på, men en applåd till killarna för en bra insats idag.

I gästande RIG Falköping var det extra roligt att se vår egen Olle Johansson göra en stark insats som högerspiker.

En kul start på division 1 och glädjande nog är vi obesegrade i division 1 det här millenniet ;).

Serietabell division 1 södra

/Jens Ottosson

Johan fick spika några bollar på slutet – det märktes att han var sugen!