Seriepremiär för C-laget i Skara

Seriepremiär för C-laget i Skara

Det är onekligen sprängfyllt med talang i Habo Wolleys ungdomsverksamhet, där vi i år har unga spelare med genom hela senior-seriesystemet på herrsidan i volleyboll.

10 av dessa ungdomar (per Åkerstedt räknas med som evigt ung) reste på söndags-morgonen till Skara för sammandrag i div2. Dagens första match var mot just Skara, där vi valde att starta matchen med Markus som passare, Hobbe höger, Filip och Joar i mitten, Isak S, Noel vänster och Elis B som libero.
Vi öppnar matchen yrvaket och gör mycket egna misstag något som bidrar till att vi tappar det första setet.
Inför andra set stuvar vi om där Alvin startar som passare och Isak L som höger. Markus byts in en bit in i setet och han tillsammans med Isak S är vägvisande i vårt anfallsspel som gör att vi vinner andra set välförtjänt.
I tredje set har vi nu fått luft under vingarna och tar hem det ganska komfortabelt.
Fjärde blir ett bakslag, där i synnerhet en av Skaras riktigt rutinerade spelare gör livet surt för oss i princip från alla positioner han är på planen.
i femte lyckas vi knyta näven och vi har kommandot från start till mål.
Bra från hela laget som alla delade på speltiden. extra beröm till Isak Sandberg som tar många viktiga poäng från sin vänsterkant, Markus Gemhed som visar att han kan leverera från flera olika positioner och Alvin Almberg som tar en viktig ledarroll på planen.

I dagens andra match ställdes vi mot Örebro. Här valde vi att starta med Alvin som passare, Markus höger, Isak L och Elias vänster, filip och Joar i mitten samt Noel som libero.
Vi startar första set bra, där vi är disciplinerade och städar upp mkt av det röriga spelet som kommer från andra sidan nätet. Detta gör att vi tar hem setet.
I andra växlar hobbe in som center istället för Joar och Isak S startar som vänster istället för Elias. Detta är vårt absolut bästa set för dagen, där vi spelar grymt bra transition och sätter bra tryck i serven vilket gör att vi tar setet komfortabelt.
Inför tredje stuvar vi om lite där Alvin passar, hobbe startar som höger, Isak l och Elias vänster och firma Joar/Filip som centrar. Inför detta setet mönstrar Örebro också in två lite mer rutinerade spelare som tyvärr skapar trubbel i deras anfall och höjer Örebros försvarspel rejält. Örebro drar det längsta strået i setet.
Inför fjärde väljer vi att starta som andra set. Detta är ett mycket jämnt set där vi har ledningen genom hela setet. Tyvärr märks det mot slutet att det är 9e setet för dagen då vi i anfall har svårt att avgöra mot slutet i några långa rallyn. Setet är förlorat. Trenden håller tyvärr i sig i det femte setet, där Örebro får en smakstart till 1-7. Vi orkar inte hämta oss från det och förlorar det femte setet.
Många bra prestationer från hela laget, där Noel förtjänar extra beröm från sin Liberoposition.

För många av dagens spelare var det premiär med 5-sets-matcher som dessutom avgjordes på fullplan. Med detta i åtanke är det en klart godkänd insats som vi tar med oss hem och slipar vidare på inför kommande drabbningar.

Coach för dagen Martin Carlestav

Serietabell division 2 mellersta herrar