Serieseger för Herrar D

Inför D-lagets sista 2 matcher var förutsättningarna klara. Seger med 3p mot Linköping skulle räcka till serieseger. Om det skulle gå snett skulle en seger mot Vingåker rädda saken.

Med Theo, Jonathan och Felix sjuka/skadade var det inte givet att det skulle gå.
Dagens trupp: Albin, Adam, Ted, Mario, Wilhelm, Axel, Fred och Chris(debutant i laget). Åqe coach och Paul ”mediamannen”. (Självklart ska det numera finnas stream, kommentarer, poäng i bild även i div 3..)

Första matchen passar Albin, Wilhelm höger, Mario och Fred centrar, Ted och Axel vänstrar och som vanligt Adam libero. Linköping stretar emot upp till ca 10-15p men sedan drar Habo ifrån utan pardon. 20,16,21 bli Linköpings poäng och seriesegern klar!

Några minnesvärda bollar: Marios stenhårda distansanfall, Axels servebomb som mottagaren skickade i taket så hårt att bollen punkterades(!). Teds kanoner på kanten och pipe. Överlag bra insatser från Albin, Adam och Fred. I Linköping noterades Axel Algulin för flera stenhårda anfall men som tur var inte tillräckligt ofta.

Rond 2 mot Vingåker som är ett 05-06 lag förstärkta med ett par äldre spelare och det lag som vann 3-1 mot Habo. Efter säkrad serieseger var det nu dags att spela runt och pröva olika positioner. Exempelvis: Chris, Albin och Mario vänster, Ted och Axel passare. Axel och Wilhelm centrar, Fred höger osv..

Bland annat tog Wilhelm sitt livs bästa kortisdefence! Inför fjärde set återgick vi till grunduppställningen och fick då till ett avgörande 5e set vilket flertalet i laget ALDRIG upplevt! (Ännu en nyttig erfarenhet!.)

Jag fick frågan ”går det till 15?”, helt underbart och ett stort underläge inledningsvis vändes till 12-12 men sedan fick laget erfara att ibland skulle videogranskning behövas även i div 3… Förlust 13-15. Nyttigt dock för Mario att serva när motståndarna har matchboll. Den känslan kan inte skapas på träning!

Blir oerhört kul att se den fortsatta utvecklingen i div 2 till hösten.

/Åqe