Serieseger i division 2 för B-laget!

Habo Wolleys B-lag herrar vann idag seriefinalen på bortaplan mot Trollhättans VK efter en tuff match med 3-1 i set och säkrade därmed serieseger och avancemang till division 1 inför säsongen 2020/2021!

Matchen mot Trollhättan var något som laget har sett fram emot en längre tid, då det efter jul har stått klart att det var mellan dessa bägge lag som kampen om seriesegern skulle stå. Dagen till ära var även coachuppställningen förstärkt då Algot Danielsson kompletterade Jens Persson och Jens Ottosson på bänken. 

Vi ställer upp med följande uppställning i matchen: Johan Ottosson (passare), William Wymark, Tiger Tegenroth (vänster), Oliver Eiderhed (höger), Carl Larsson, Niclas Nordström (center) och Joel Svanberg (libero).

Trollhättan började matchen starkast och får bra press på våra rödvita pojkar. Vi hamnar ganska snabbt i ett underläge och missar lite för mycket i anfall för att kunna hänga med. Vi gör ett passarbyte med Johan ut och Isak in varefter vi nästan kommer ikapp i slutet av setet, men till sist så vinner hemmalaget rättvist med 23-25. 

Inför det andra setet fortsätter vi med den uppställning som vi avslutade första set med, men även denna gång rycker Trollhättan snabbt till sig en ledning som till sist är så stor som 6-12. Vårt spel hackar lite och vi gör återigen ett passarbyte, denna gång Isak ut och Johan in. Härefter börjar vi knappa in och går om och efter några spännande slutvokaler kniper vi setet med 26-24. 

Inför det tredje setet väljer vi att flytta över Tiger på högerkanten, Johan till vänster och Isak går in som passare. Detta ger önskad effekt då vårt spel börjar fungera allt bättre även om vi inte gör en riktig toppinsats. Vi vinner till sist både tredje och fjärde set ganska komfortabelt med 25-19, 25-16. En skön vändning av matchen idag där seriesegern i praktiken säkrades!

Inför den andra matchen mot KFUM Örebro vaskar vi om ordentlig och ställer upp med följande startuppställning: Johan Ottosson (passare), Elias Carlsson, Isak Junvik (vänster), Gustav Hellström (höger), Per Åkerstedt, Jacob Perhamn (center) och Marcus Gemhed (libero). 

Örebro börjar matchen riktigt starkt med bra serve och poweranfall. Vi får lite problem i vår servemottagning till en början, men starkt anfallspel främst från vänsterkanten med Isak Junvik och Elias Carlsson håller oss kvar i setet. Vi kommer tillbaka och vänder på steken och vinner till sist med komfortabla 25-19.

I det andra setet servar vi allt bättre och får bättre kontroll på vårt blockeringsspel. Detta samtidigt som Örebro börjar missa mer så seglar vi iväg till en setseger med 25-13. Bra insats av killarna. 

I det tredje setet fortsätter vi att kontrollera matchen på ett bra sätt och utan att egentligen glänsa så vinner vi med 25-19. Fler spelare som varit iväg på skidresa under sportlovet fick spela av sig idag och det är lite imponerande att så unga spelare kan spela så här stabilt med en veckas uppehåll från träning för flera av dem. 

Sex poäng idag och det innebär att seriesegern i årets division 2 är klar. Vi avslutar säsongen på hemmaplan 22 mars i Habo Sporthall med möten mot Trollhättan och Örebro igen. 

Nästa säsong är planen att vi ska spela med ett B-lag i division 1 och ett C-lag i division 2. Skönt att redan nu kunna börja planera för detta. Bra jobbat alla rödvita kämpar! 

Foto: Torbjörn Gemhed