Sex Habospelare åker med ungdomslandslagen till Rovaniemi

U19-landslagen åker till Rovaniemi för att spela NEVZA 29-31 oktober. Idag var det samling för både U19-herrarna och damerna i Falköping.

Sveriges tjejer och killar spelar den nordeuropeiska volleybolltävlingen Nevza U19 i slutet av oktober. Ungdomslandslag från åtta länder kommer till Rovaniemi i finska Lappland för att göra upp om titeln.

Åtta Habospelare var först uttagna till truppen, men pga skador så får både Line Andersson och Filippa Malengård tyvärr stanna hemma. Mycket tråkigt för dem och givetvis även ett avbräck för tjejernas landslag. 

 

Vi ställde några frågor om hur våra Habospelare som är uttagna och ska åka med ser fram emot landslagssamlingen och resan till Rovaniemi. Rovaniemi ligger i finska Lappland och landslagen åker med buss hela den långa vägen dit. Det i sig blir en upplevelse! 

De sex uttagna spelarna som åker till Finland är Theodor Grahn, Isak Joelsson, Hugo Morency, Carl Larsson, Nezar Harouk och Maya Persson. Samtliga har goda chanser att få mycket speltid i helgens turnering. 

 

Theodor Grahn

Spiker i landslaget som nu går på RIG i Falköping.

 

– Hur ser planeringen ut inför resan till Rovaniemi?

Planen är samling och möte med grabbarna samt träning 16:30-19:00. Tisdag: träning 9-10 på golv och 16-18 spelträning. Onsdag: boll 11-12 och sedan avfärd mot Finland 15:00. 

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Jag ser väldigt mycket fram emot att åka till Rovaniemi. Det var längesen det här gänget var samlat så ska bli kul att spela med alla igen. Tungt med bussresa i 20 timmar dock. 

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Förväntningarna är såklart höga men som sagt längesen det här gänget spelade så spelmässigt kommer inte alla klicka direkt, men jag tror laget kommer växa på den korta träningstiden nu innan och längs turneringens gång. Om allt stämmer tror jag vi kan göra en väldigt bra turnering och spela om pallplatser.

 

Isak Joelsson

Passare i landslaget som nu går på NIU Sanda och spelar i Habo Wolleys elitserielag.

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Klart det ska bli kul att åka på landslagsuppdrag igen efter ett långt uppehåll. Kul att få mäta sig med de bästa i norden.

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Förväntningarna är höga, för två år sedan vann vi i den här åldersgruppen, dock var inte Finland med då som brukar vara favoriterna. Vi har ett bra lag och jag tror vi kan gå långt.

 

Maya Persson

Libero i landslaget som nu går på RIG Falköping.

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Ja, det ska bli riktigt roligt att tävla igen efter pandemin och jag är supertaggad. Det är en mäktig känsla att få representera Sverige. 

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Jag tror vi kommer långt. Spelar vi vårt spel och gör det vi ska har vi stora chanser. Vi har utvecklats mycket sedan U17 Nevza för 2 år sedan och bara början av denna säsongen men så har de andra lagen också. Jag hoppas på medalj men så länge som vi har roligt, utvecklas och kämpar tillsammans spelar det ingen roll, medaljen blir ett fint bonus.

 

Hugo Morency

Spiker i landslaget som nu går på NIU Sanda och spelar i Habo Wolleys elitserielag.

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Jag är verkligen taggad. Vi är ett gott gäng som känner varandra sen tidigare men nu var det väldigt länge sen man spelade ihop. 

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Alla har fortsatt utvecklas och jag tror att så länge vi får ihop spelet så kan vi utmana alla lagen.

 

Nezar Harouk

Canter i landslaget som nu går på RIG Falköping.

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Jag ser absolut emot att åka dit då vi har väntat på det jättelänge. Det har alltid varit roligt och lira med de bästa spelare i hela Sverige från olika klubbar!! och nu är det dags igen för det. 

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Jag förväntar mig att vi ska vara topp 3 lag och kunna ta hem en medalj. Alla  lagen förutom Finland som är med har vi vunnit mot tidigare under U17 NEVZA för 2 år sen, de har säkert blivit bättre, men det har vi också och vi kommer absolut inte att vara rädda för att visa allt vi kan varje match och varje boll!

 

Carl Larsson

Center i landslaget som går på NIU Sanda och spelar med Habo Wolleys elitserielag och division 1-lag.

 

– Ser du fram emot att åka till Rovaniemi?

Självklart ser jag framemot att få åka på NEVZA, sen kommer ju bussresan bli lång och jobbig.

 

– Vilka förväntningar har du inför Nevza U19?

Förhoppningarna är självklart alltid att vinna men framförallt finnarna var starka senast vi möttes.

Plus i kanten hade ju varit om vi fick träffa på tomten och se norrsken. 

 

Vi önskar bägge landslagen och våra Habospelare lycka till och hoppas på framskjutna placeringar för Sverige!