Sex poäng för C-laget i helgen!

Det blev dubbla segrar för vårt C-lag på hemmaplan i division 2 under söndagen. Bra jobbat av vårt unga lag!

Habo C gjorde ett ordentligt hopp i tabellen efter dagens två trepoängare. Med 13 spelare och två coacher fanns många alternativ och det blev klurigt att fördela speltid. Mot Falköping spelar Isac och Elias B vänstrar med Lukas libero. Baggern är bra matchen igenom och poängbäst blir centrarna(!) Jakob och Joar och även Filip gör det bra. Alvin och Hobbe pass/höger dubbelbyter med Noel och Elmer A och i slutet Alvin och Maksym in. 3-0 (25-12,25-16,27-25) utan att det var några större bekymmer. Falköping får till det ibland men med för många egna misstag räcker det inte mot Habos höga lägstanivå.

VK Block vann senast och detta rutinerade gäng visade då kvalitet i mittenanfallet och även att använda blockets händer. Men med bästa centern magsjuk och förstepassaren nybliven pappa var laget försvagat. Vissa problem mot Falköping men seger 3-1.
Habo ställer upp med Axel och Elmer vänstrar med Elias libero. Noel pass och Hobbe höger. Filip och Åqe mitten. VK Blocks passare öppnar med tuffa servar och tar 7-0! Sedan börjar Habo sakta komma igång men avståndet går inte hämta in. 21-25 till Block.
Andra set och Lukas som kom in fortsätter passa med Maksym på högern och Jakob i mitten med Åqe. Jämt upp till underläge 15-16 när Haboblocket får stopp på Block i flera dueller och seglar ifrån till 25-19. Axel är tongivande och slår smart och säkert. Tredje kommer Joar och Filip in i mitten med Noel på högern. Block kroknar lite och Axel storspelar. 25-20 till Habo.
Fjärde set rullar sedan på stabilt. In med Alvin, Maksym (vänster) och Hobbe efter halva settet. 25-21. Matchens lirare tveklöst Axel Almfors med minst 20p!

Kommentarer från coach Andreas Simonsson:

  • Jag tycker centerspelet och Lukas som libero var nyckeln till första matchen.
  • I andra matchen var det centerblocket och vänsterspikers som levererade. Axel blev matchvinnare med över 20 poäng!
  • Matchen mot Block var rolig att kolla på med mycket försvarsräddningar från båda lagen. Vi gör lite mindre egna misstag än Block.

Liberos(!) Elias Blom OCH Isaac Lingerfors är båda klart godkända!

Text: Per Åkerstedt
Foto: Åsa Lingerfors

Fler bilder finns på Facebook!