Silver för Habo på Ungdoms-GP!

Ungdomens Grand Prix gick under helgen i Uppsala och Habo Wolley slutade på en andra plats. Målet var att ta hem guldet, men i en jämn final var denna gång Sollentuna snäppet vassare. 

Till U-GP kvalificerar man sig genom att bli Topp 6 under föregående säsongs U18-SM. Habo hade två lag med i U18-SM och placerade sig som andra och fjärde lag men varje klubb får endast en plats i U-GP. Habo kom därför till Uppsala med en trupp bestående av spelare från båda dessa lag. Ett ung lag där hälften av spelarna har både 2 och 3 år kvar i turneringen. 

Tyvärr kom vi till start utan duktiga Theo Grahn, nyss hemkommen från kval i U17-EM, som var hemma sjuk i Habo. Dessutom hade vanligtvis tongivande spelaren William Wymark en fotskada och kunde bara spela begränsat. Men tack vare en mycket bred trupp med mycket kvalitet rakt över finns det många sätt att spela detta laget. 

Vi gled snabbt igenom inledande gruppspelsmatchen mot Stöcke, spelet funkar men det märks att vi inte har haft chans att spela ihop oss något. Matchen slutade 2 – 0 (25-16, 25-18).

Andra gruppspelsmatchen mot Lund blev betydligt tuffare. Lund gick ut hårt med bra tuff serve och Emil Borna visade vägen i anfall. Vi blir hårt pressade i servemottag men lyckas tillslut vända på matchen och vinna 2 – 1 (22-25, 25-16, 15-10).

Semifinal väntade mot Södertälje, ett lag med många duktiga yngre spelare, och även om det är jämnt upp till mitten av seten känns det väldigt stabilt och tack vare bra serve och stabil mottagning går vi mot en säker vinst. Segersiffrorna skrivs till 2 – 0 (25-15, 25-17).

Så väntade då återigen Sollentuna i final, förlust i U18-SM med minsta möjliga marginal. Det blev som väntat en mycket jämn match och vi har ledning i både första och andra set men lyckas inte utnyttja läget och ta hem seten. Sollentunastjärnan Gustav Molin gör ett grymt jobb i försvar och leder laget med bra tryck i serven. Vi spelar majoriteten av tiden mycket bra volleyboll men tyvärr blir det ett och annat enkelt misstag för mycket och då blir det svårt avgöra mot ett så bra lag som Sollentuna. Sollentuna vinner matchen med 2 – 0 (27-25, 25-22).

Trots tråkig förlust i finalen finns det mycket att glädjas åt. Att ta silver när man känner man kan ta guld är givetvis tungt men en andraplats i U-GP är verkligen en bra merit. Vi håller hög nivå och extra kul är att se hur hög kvalitet vi har på hela truppen. Oavsett om man spelar mer eller mindre gör alla väldigt bra grejer. Det är en fröjd att få coacha ett sådant volleybollkunnigt gäng. 

Habos spelartrupp i helgen: Filip Bratic, Einar Andersson, William Wymark, Joel Svanberg, Noel Karlsson, David Perhamn, Oliver Eiderhed, Theodor Grahn (sjuk), Hugo Morency, Johan Ottosson, Carl Larsson, Isak Joelsson.

Coach: Jens Persson och Mathias Morency

Nu laddar vi vidare mot nya mästerskap och chanser med bra träning och nya minnen.

Tack för en bra helg!

skrivet av coach Jens Persson