Silver i division 1 för B-laget

Habo Wolleys herrar B har gjort en riktigt bra säsong i division 1 södra och slutade till sist på andra plats i tabellen, några poäng före Lunds VK B som gästade Habo Sporthall under lördagen. 

Habo förlorade förra mötet lagen emellan på bortaplan och var inställda på att ta revansch på skåningarna. Detta lyckades dock inte även om de blev en jämn match som slutade med seger för gästerna med minsta marginal i skiljeset. setsiffrorna skrevs till 2-3 (21-25, 22-25, 27-25, 25-23, 12-15).

Under de två inledande seten var det Lund som var i förarsätet. Vi fick inte någon riktig servepress på dem och de kunde ganska enkelt sideouta. Detta samtidigt som vi hade lite svårt i vår egen sideout att vinna bollen, antingen fastnade den i block eller togs upp alltför ofta i försvar.

I det första setet drog gästerna ifrån direkt och har 2-6, 5-10, 13-19 och vi fick aldrig någon riktig kontakt även om vi kunde närma oss lite på slutet. I det andra setet är det betydligt jämnare och vi har en liten ledning ända fram till 16-16 där Lund gör ett litet ryck och får 16-19. Vi tar oss tillbaka till 20-20 innan Lund återigen gör några raka poäng på slutet.

I det tredje setet rycker Lund åter i början av setet och leder med 3-8 och 12-19 innan hemmagrabbarna börjar en mäktig återhämtning. Genom lite bättre servespel, ett grymt försvarsspel och en Marcus Gemhed i zonen i anfall så kommer vi tillbaka och vinner till sist det tredje setet med 27-25. Starkt att komma tillbaka när vi var nere för räkning.

I det fjärde setet rycker vi åt oss en ledning inledningsvis med 10-5 innan Lund börjar knapra sig tillbaka. Lund är ifatt vid 17-17 och först vid 21-21 gör vi ett litet ryck som vi kan hålla fram till setseger med 25-23.

I skiljeset startar Lund med att ta ledningen med 1-5, vilket omgående kvitteras av oss till 5-5. 7-7 blir sedan 7-10 och därefter byter vi serve med varandra fram till seger för Lund med 12-15.

På det hela taget var det en underhållande match med flera långa bolldueller. Lund bjöd på starkt motstånd och vi får vänta med revanschen till nästa säsong. Vi kan glädjas över att vi kom före dem i tabellen där vi kniper andraplatsen och Lund tredjeplatsen.

Det var roliga att se Marcus Gemhed idag som gör en kanonmatch som vänsterspiker. Hannes Simonsson gör debut i B-laget med den äran som passare. Johan Ottosson är tillbaka efter en skadeperiod och gör en toppeninsats som libero. Gustav Hellström och Isak Sandberg gör som vanligt bra insatser som spikers. Carl Larsson gör många poäng som center idag och både Isak Junvik, Jonatan Widegren och Filip Björkbäck gör borta insatser som centrar idag också.

Övriga spelare som varit med under säsongen men som inte var med idag är; Axel Almfors, Noel Nero, Lukas Morency, Isak Joelsson, Joel Svanberg, Maksym Melnik och Robin Hedman.

Det har varit en fantastiskt rolig säsong där vi har sett en utveckling både av spelarna och av lagspelet. Riktigt roligt att följa det här unga laget där de flesta spelarna är 17-19 år gamla. Grattis till silvermedaljen killar!

Foto: Torbjörn Gemhed

« (Förra nyhet)