Silver i U16-mästerskapet för P01

Habos P01 ställde upp med lag i årets upplaga av U16, något som killarna sett fram emot under i princip hela säsongen. Vi hade ett fantastiskt bra år förra året och lyckades vinna allt som gick att vinna i vår ålder. Siktet var onekligen satt lika högt denna gång, det var final och guld som gällde.

Lördagens bestod av gruppspel och vi spelade under dagen fyra matcher, det var en fin dag där alla fick möjlighet att spela under hela dagen. Störst motstånd stod Team Gotland för, som senare slutade fyra i turneringen,  men trots det blev det vinst 2-0 i set. Vi avslutade lördagen med en bra känsla och kom i säng ordentligt för att få en bra välförtjänt natts sömn.

På söndagen väntade Lund i semifinalen, ett lag vi är väl förtroget med och ett lag med riktigt bra bollkontroll. De är inte helt olika oss själva i spelstil. Vi lyckas vinna matchen med 2-0 mycket tack vara ett rejält driv i laget och mycket bra serve. Vi tar oss alltså till ytterligare en final i dessa sammanhang och där väntar, inte helt oväntat, Sollentuna. Sollentuna är ett lag vi är vana vid att möta i final och vi har tack vare förra årets vinster vanligtvis ett mentalt övertag. Sollentuna har, precis som vi, väldigt starka 01or. Matchens första boll innehåller det mesta; hårda anfall, bra försvar, fina kämpainsatser och den sätter tonen för hela matchen. Sollentuna vinner första set relativt komfortabelt efter att vi har lite trubbel med vår servemottagning. Andra set börjar bättre och vi tar en stor ledning tack vara ett par grymma serveserier och även om Sollentuna kommer otäckt nära så lyckas vi tillslut vinna setet av tvingar fram ett tredje och avgörande set. Setet börjar förhållandevis jämt och vid 13-13 är spänningen på topp precis som det ska vara i denna typ av matcher. Tyvärr är det denna gång Sollentuna som drar längsta strået och vinner matchen 2-1 efter 15-13 i skiljeset. Killarna är självklart besvikna och lika kul som det är att vinna en sådan match, lika tufft är det att förlora. Det ska dock sägas att Sollentuna är värdiga vinnare och visar upp ett moget och organiserat spel blandat med tuffa anfall och där ligger vi lite bakom och där kan tyvärr inte ens vårt fantastiska driv räcka till. Detta ger förhoppningsvis en revanschlusta i laget och hos varje spelare. Det måste förstås också sägas att ett silver självklart är ett mycket bra resultat och vi kan gå med högt huvud ur denna turnering efter en otroligt jämn final och jag är som vanligt otroligt stolt över mina killar. Nu ska det tränas på bättre och så tar vi nya tag nästa år.

13041207_956845677747879_55077719268302532_o

Vill tacka alla inblandade för en mycket rolig helg och Falköpings VK för ett bra arrangemang.

Skrivet av
Jens Persson

« (Förra nyhet)