Silver på Ungdoms-GP!

Habo Wolleys 04-killar var i helgen i Uppsala på Ungdoms-GP där de tog sig till final och slutade på en andraplats efter en jämn finalmatch mot Södertelge VBK.

Sveriges sex bästa lag från Ungdoms-SM gör upp om titeln varje år och senast det spelades var för 02-klassen med Habo Wolley som segrare. Året efter satte pandemin stopp för turneringen och i år var turneringen flyttad från ursprungsplanerna i januari till Valborgshelgen i Uppsala.

Vi åkte till Uppsala med målet att försöka vinna turneringen och det här gänget är vana vid att stå högst upp på pallen i ungdomsmästerskap. Denna gång hade vi inte riktigt fullt manskap och visste att det skulle kunna bli lite tuffare än vanligt att ta oss hela vägen, men vi hade ändå gott hopp och en skön känsla inför helgen.

I gruppspelet mötte vi först Sollentuna. Matchen är jämn från start, men i slutet av setet rycker vi åt oss en ledning med 24-21 och skaffar oss några matchbollar. Här tar det dock stopp och fem raka poäng för Sollentuna gör att de vänder och vinner första set med 24-26.

I det andra setet har Sollentuna råg i ryggen efter setvinsten i första set och vinner komfortabelt med 17-25. En tuff start på helgen som innebär att vi ligger lite pyrt till för avancemang.

I den andra matchen möte vi Engelholms VS och här är vi tvungna att vinna med 2-0 i set och ganska stora setsiffror för att ta oss vidare till A-slutspel eftersom EVS tidigare har vunnit mot Sollentuna med 2-0 i set. I den här matchen går vi ut med förnyad energi och vinner första set med 25-18. Detta är bra, men inte tillräckligt för att vi ska känna oss säkra på avancemang.

Andra setet startar vi med fullt tryck på motståndarna och skaffar en ledning med 9-1 som viserande håller uppe setet ut. Setseger med 25-10 innebär att vi vinner gruppen och är klara för semifinal trots förlusten i första matchen!

I semifinalen på lördagskvällen väntar våra kompisar i KFUM Jönköping. En lite märklig känsla att möta dem då tre av killarna i laget nu har spelat med oss i seriespel under hela den gångna säsongen. Vi känner varandra utan och innan och det blir en jämn tillställning där KFUM-killarna under långa stunder har taktpinnen. I slutet av respektive set så lyckas vi få till vårt spel lite bättre och kan vinna matchen med 2-0 efter setsiffrorna 25-21, 25-22. Vi är därmed klara för final!

Efter den inledande dagen kan vi konstatera att vi har haft en ganska kämpig förstadag där vi inte har fått vårt spel att stämma alls som vi vill, men trots detta har vi kämpat oss fram till två segrar och tagit oss till final. Vi har under dagen försökt oss på olika förändringar men inte riktigt hittat rätt. Det visar på styrka i laget att lyckas med detta och vi har en natt på oss att fundera på vad vi kan göra för att få till vårt spel på en lite högre nivå inför finalen.

I finalen är det vi som börjar starkast och drar ifrån inledningsvis med bra tryck på Södertelge. De studsar tillbaka och tar initiativet en bit in i setet och behåller detta ändå till slutet där de vinner med 22-25. Vi spelar klart bättre än under lördagen, men det hackar fortfarande lite i vårt maskineri.

I det andra setet är det Södertelge som rycker ifrån från start. I slutet av setet börjar vi knapra in och ifatt. Vi har en setboll vid 25-24 innan Södertelge kan ta sig tillbaka och vinna med 26-28. En spännande och jämn final där vi lyfter på hatten för de gröngula motståndarna som den här gången var starkare än oss. Grattis!

Vi ska vara stolta över att vi trots en del skador och sjukdomar i laget lyckas ta oss till final och väl där ge Södertelge en riktig fajt. Starkt jobbat av Habokillarna!

Habo Wolleys silverlag: Isak Joelsson, Isaac Lingerfors, Gustav Hellström, Olle Johansson, Alexander Ståhle, Axel Almfors, Carl Larsson, Filip Björkbäck, Elias Blom, Jens Persson (coach), Jens Ottosson (coach).