Silver till Sverige i U19-NEVZA!

Fyra av våra Habospelare var med i det U19-landslag som tog hem silvret på nordeuropeiska mästerskapen i Finland 25-27 oktober. Vi gratulerar William Wymark, Einar Andersson, Filip Bratic, Theodor Grahn och givetvis hela det svenska landslaget!

Efter en lyckad helg åkte spelarna och ledarna i de svenska U19-landslagen hem från Kuortane med silver för pojkarna  och bronsmedaljer för flickorna. 

Över de fyra matcher som vart och ett av lagen spelade noterades de båda för tre segrar och en förlust. Damernas enda nederlag kom i semifinalen mot Danmark (1-3), men laget studsade tillbaka i den efterföljande tredjeprismatchen mot Norge (3-1) och knep därmed bronset.

Einar Andersson

Herrarnas enda förlust kom först i finalmatchen mot värdnationen Finland (0-3), vilket resulterade i en andraplats i turneringen. På vägen dit hade laget spelat hem tre raka segrar och övertygande avfärdat rivaler så som Norge och Danmark.

Extra grattis till Einar Andersson som tillsammans med Max Petersson i Sverige tog en plats i turneringens All-star-team! 

Vi gratulerar de svenska lagen till en framgångsrik helg i Finland!

LÄNKAR
Officiell turneringssajt (spelschema, resultat, foton m.m)
Tabell, resultet, spelschema – damer
Tabell, resultet, spelschema – herrar