Sista matchen före slutspelsvalen!

I årets sista elitserieomgång ställs Habo Wolley på hemmaplan mot Falkenberg Volleybollklubb. De båda lagen har en sista chans att skapa bra spel som kan tas med in till slutspelet!

Sedan dessa båda lag senast möttes har Falkenberg tvingats göra vissa ändringar. Fayez Allouch räknas enligt svenska volleybollförbundet numera som en internationell spelare, vilket gör att Falkenberg tvingas organisera om sin startsexa. I svenska elitserien är det endast tillåtet att ha tre internationella spelare på plan samtidigt, något som alltså nu ställer till det för Falkenberg. De senaste veckorna har unge Daniel Gruveus fått ta plats i laget, och gjort det bra. Frågan är om de få veckor Falkenberg haft att träna ihop sitt ”nya” lag ger Habo möjligheter att utmana serietrean.

Habo Wolley har själva kallat in ung förstärkning i form av 16-årige Filip Bratic som visat stora framsteg i deltagande på elitlagets träningar och imorgon gör debut i elittruppen. Habo har under säsongen haft mixat framgång när det gället att spela mot Falkenberg, och morgondagens match kommer vara tuff att gå segrandes ur. Habo måste bygga vidare på de positiva delarna från förra helgens match mot Linköping, men även stabilisera bl.a. servemottagnigen.

Imorgon kväll är serien 2016/2017 slut och det är dags för slutspel. Eftersom Habo kommer placera sig på position fem eller sex i tabellen innebär det att något av de fyra bästa lagen kommer välja att spela kvartsfinal mot Habo. Vilket lag som väljer att rå sig på Habo Wolley visar sig alltså imorgon kväll!

Datum: Söndag 12 mars
Tid: 16:00
Plats: Habo Sporthall

Välkommen till Habo Sporthall!

Alla som kommer på matchen mot Falkenberg imorgon får en fribiljett till kvartsfinal 1 lördag 18 mars, kl 16.30!