Skolvolley börjar med fredagskampen!

Nu testar vi ett liknande koncept på fredagens Skolvolley som vi haft på sommaren under Sommarlovskampen. Vi kommer till att börja med att testa Fredagskampen fram till jullovet för att sen utvärdera hur det har fungerat! Det kommer genomföras fredagar med start nu på fredag 21/11, 28/11 och avslutningen för skolvolleyn denna termin sker alltså redan fredag Fredag den 5/12 eftersom 12/12 utgår pga Luciafirande i Habo sporthall!.

Tanken är att Fredagskampen skall vara en individuell tävling där man får med sig poäng för att man deltar men också att varje tävling ger en viss poäng. Varje vecka kommer vi att ge extra poäng till de som fått med sig en ny kamrat! Poäng kan också dras bort om man inte beter sig som man ska. Fina priser utlovas efter sista omgången den 5/12.

 

  • Första tävlingen 21/11 är en så kallad ”Paradis” och man blir indelad efter ålder och fö Varje omgång spelas på tid och man spelar om placeringar. Vi bör hinna med 5 omgångar och om man exempelvis placerar sig 5:a, 2:a, 4:a, 1:a och 7:a så räknas sen dessa ihop till ett resultat av 19 poäng! Lägsta poängen är segrare denna fredag.
  • Tävling 2, 28/11 är en volleybollturnering där lagen delas in med hjälp av en kortlek. Barnen delas i första hand in efter ålder och förkunskaper! Matcherna spelas på tid och varje seger ger en poäng! Segrar denna fredagen är den som samlar ihop mest poä

        Tävling 3, 5/12 blir en trekamp med grenar som förblir hemliga fram till tävlingsdagen

 

Vi hoppas att genom detta få ännu mer liv i skolvolleyn på fredagar, och att fler ska hitta dit och upptäcka vilken fantastisk sport volleyboll är!Filip, Oliver och Marcus vann första omgången av SommarlovskampenFredagskampen, som sommarlovskampen fast inomhus!

(Nästa nyhet) »