Skön vinst inför söndagens SM-kval för damlaget!

Det är en tuff men spännande morgondag som väntar för Habos damlag då det vankas SM-kval i Lindesberg. Innan det skulle dock en match avverkas mot KFUM Göteborg B på hemmaplan.

Göteborg har ett fysiskt lag med bra block och anfall samt ett centerspel som få andra lag i serien. Mot ett sådant lag krävs det att man har bra servar för att få bort dem från nät. Vi lyckades väldigt bra med just det under det första setet samtidigt som vi själva utnyttjade våra centrar på ett tillfredställande sätt. Vi hade en liten ledning under majoriteten av setet som vi utökade ytterligare mot setets slut.

Det andra setet var det första likt. När vi lyckas få bort motståndarna från nät har vi övertaget vilket ger oss ett antal poäng i egen serve som i slutändan mynnar ut i en komfortabel setseger. Vi varierar både våra servar och vårt anfall vilket gör att motståndarlaget inte kommer in i något flyt varken i servemottagning eller försvar.

I det tredje setet spelar Göteborg upp sig väsentligt och inleder med ett strålande försvarsspel som de lyckas vända till många poäng. Vi servar och anfaller bra men de lyckas hantera det. Två tidiga timeouter tas när vi fastnar i en rotation där vi utsätts för tunga servar. Vi blir dock inte frustrerade utan fortsätter att spela samma spel som tidigare fungerat i matchen. Till slut så kommer motståndarlaget ur sitt flyt och vi börjar få utdelning igen. Vi kommer sakta men säkert ikapp och är sida vid sida med dem i sluttampen där vi gör ett ryck och säkrar set- och matchsegern.

Med undantag för den första halvan av det tredje setet gör vi en kontrollerad match där vi utnyttjar alla utvägar. Vi har jobbat en hel del på att få ett snabbare och mer varierat centerspel vilket har visat sig vara väldigt effektivt under de senaste matcherna. Det är någonting som gör anfallsspelet enklare för alla i laget och det är kul att det fungerar så väl även mot ett lag med bra centrar.

Nu är det bara att ladda om och sova bra inför morgondagens SM-kval där ett intensivt spelschema väntar. Vi har höga förhoppningar och ett gott självförtroende med oss, vi får se hur långt det räcker!

/William Lind, huvudtränare