Slutspelat för Habo Wolley

Habo Wolley gjorde vad man kunde för att förlänga matchserien mot seriesuveränen Linköping med ytterligare minst en match. Mer än två set mäktade man dock inte med att vinna uppe i Linköping, och förlusten innebär alltså att säsongen är över för Habo Wolley. 

Trots förluster i de två första kvartsfinalerna spelade Habo till en början med självförtroende i både servemottagning och anfall, samtidigt som man skördade framgångar i blockeringsspelet och gjorde det svårt för Linköpings anfallare. Resultaten lät sig inte väntas på utan både första och andra set gick till Habo, som plötsligt var i ledning 2-0.

I tredje set var det istället Linköping som tog tag i taktpinnen direkt, och gjorde livet surt för Habo. Även i set fyra såg det länge mörkt ut för Habo, men man kom så nära som 21-22 innan Linköping kunde rycka iväg till setvinst.

Således ett femte och avgörande set, i vilket Habo fick en mardrömsstart och hamnade i underläge 2-6. Man lyckas dock kämpa sig tillbaks till 12-12 och har därmed visst moment. Linköping visar dock på rutin och lyckas ta side-out, och därefter två raka blockpoäng. Hastigt och lustigt är matchen över, och Habo har spelat klart för säsongen.

Under nästa vecka kommer en analys av säsongen på www.habowolley.se, håll utkik!

Kvartsfinal 3:5
Linköping vs. Habo Wolley
(21-25, 20-25, 25-16, 25-21, 15-12)

Bästa poängplockare i Linköping:
Martin Larsson 18p
Petar Turanjanin 16p
Albin Eriksson 16p

Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco 20p
Stefan Stolic 14p
Alexander Berggren 12p
Kenneth Rooney 12p