Slutspelsjakten fortsätter

Hur snabbt drar man lärdomar? Inte snabbt nog om man frågar de flesta tränare skulle jag misstänka. Inför morgondagens match mot RIG Falköping hoppas jag dock att vi har lärt oss mycket från matchen mot Falkenberg förra veckan samt från senaste gången vi mötte RIG. Vad som har hänt i båda de matcherna är att frustration har uppstått i laget när spelet inte har stämt till fullo, och det i sin tur har resulterat i krampaktigt agerande.

Mot RIG Falköping är det väldigt viktigt att spela lugnt och stabilt. Det är ett ungt lag och det brukar innebära att spelet går upp och ner, men när de känner att de har häng så kan de vara riktigt jobbiga att möta. Vi fick erfara det senast när de i andra och tredje set var det bättre laget på banan. Som tur är lyckades vi vända på ett underläge i tredje set vilket blev matchavgörande den gången.

I morgondagens match bör vi få med oss tre poäng om vi vill behålla vår slutspelsplats, framförallt med tanke på spelschemat framöver som till synes verkar något enklare för våra konkurrenter. För att vi ska få med oss de tre poängen imorgon krävs det att vi lever efter det ovan skrivna, samt att vårt block- och försvarsspel är bättre än det har varit på senaste tiden. Detta är något vi har jobbat på sen förra matchen och där vill jag se en förbättring.

Matchen spelas imorgon onsdag klockan 19.00 i Habo Sporthall. Väl mött där!

/Coach Lillis