SM-brons i U16 för Habo Wolley svart!

Inte nog med att vi tog hem guldet i U16-klassen, vi bärgade även bronset i helgens U16-SM i Falköping. En stark bedrift och ett kvitto på att vi har en härlig bredd i vår ungdomsverksamhet med många duktiga ungdomar!  

Hejaramsan ”Oh Ah Röd & Vit, Oh Ah Röd & Vit” ljöd högt i Frejahallen när vi vann bronsmatchen i U16 pojkar mot Sollentuna. Mest högljudda var nog Pojkar 04 som hejade fram sina kompisar till seger i bronsmatchen innan sin egen final. 

Alla resultat (klicka här)

Här är en rapport från en av coacherna Jesper Malengård;

Gruppspel på lördagen

Under lördagen växte sig hoppet om en gruppseger, och en åtråvärd semifinalplats, allt starkare. Alla spelarna i laget tog stort ansvar och visade prov på stort mod i sitt spel mot betydligt mer välvuxna motståndare. Nyckeln till framgång i gruppspelet blir förmågan att komma till anfall, en förmåga som grundar sig i en mogen och säker speluppbyggnad i mottag/försvar och pass.

Efter en lördag med idel segrar och bara ett tappat set står vi klara för semifinal på söndagen. Övriga lag i gruppen: Lidingö, Sollentuna, Kungälv och KFUM Jönköping.

Finalspel på söndagen

I semifinalen ställdes Habokillarna mot starka Södertälje. Tagna av stundens allvar såg grabbarna skärrade ut i första set. Vi kom aldrig in ordentligt i setet och ett storspelande Södertälje vann det enkelt med 25-12. I andra set kom vi ut som ett nytt lag och pressade Södertälje ordentligt. Ivrigt påhejade av många tillresta Habosupportar göra grabbarna en heroisk insats och spelar jämnt med ett skakat Södertälje upp till 23-23. Efter två snöpligt tappade bollar tappar vi dock setet och därmed matchen.

I matchen om 3-4-plats ställs vi mot Sollentuna. Jag kan inte sluta att le när jag tänker tillbaka på drabbningen. Det var en fantastisk stämning i hallen och Haboklacken var stor till antalet. Killarna gör en mycket stark match och vinner den i två raka set. Bronsmedaljen är vår!

Alla som har sett killarna i helgen kan bara förundras över det de presterar på planen. Anmärkningsvärt är att hela 5 av lagets 9 spelare kan se fram emot att spela även i nästa års U16-mästerskap!!!

Bronskillarna var:

  • Albin Eiderhed
  • Anton Malengård
  • Elmer Andersson
  • Isaac Lingerfors
  • Joar Kvarnstrand
  • Jonah Karlsson
  • Lukas Morency
  • Marcus Gemhed
  • Victor Arvidsson 

Head coach: Robert Blomqvist
Ass. coach: Jesper Malengård

/Jesper Malengård

Foto: Torbjörn Gemhed