SM-guld för killarna på Junior-SM

Habo Wolleys pojkar födda 2003-2004 åkte hem med guldmedaljer om halsen och  SM-pokal till klubben från årets Junior-SM i Södertälje!

Det var 11 taggade killar som fredagen den 17/9 åkte till Södertälje för att spela juniorSM. Laget bestod av spelare födda 2003 och 2004. Tillåten ålder var spelare födda 2002. Trots detta hade Habo ett litet favoritskap pga U18-segern för två år sedan (även segern på U18-SM för två veckor sedan bidrog såklart).

I gruppspelet var segrarna enkla och spelet inte på högsta nivå. Habo – Team Valla slutade 25-11, 25-13. Habo – Spårvägen slutade 25-13, 25-15. Matchen mot Västerås slutade 25-8, 25-6.

Efter gruppspelet väntade tuffare motstånd i form av Engelholm i kvartsfinal. Första set slutade 25-9 men i andra set blev det betydligt jämnare. Coach Mathias bytte många spelare, liksom på de flesta matcher under helgen, och hela laget trodde nog att segern var så gott som klar efter första set. Efter en klar ledning i andra set började Engelholm knappa in. Assisterande coach Casper Tjärnqvist blev ganska nervös på bänken men han behövde inte oroa sig. När det behövdes som mest spelade Habokillarna bäst. De vann andra set med 25-22. Nöjda, trötta killar lämnade hallen för att vila ut på hotellet. Lördagens matcher började 9.00 och avslutades 21.45.

Södertälje väntade i semin, som spelades på söndagen. Södertälje bjöd på hårt motstånd. De har flera elitspelare i sin trupp och ett antal spelare födda 2002. Habos insats får betecknas som en riktig laginsats. Alla bidrog till att hålla spelet på en riktigt hög nivå. Ska man framhålla någon lite extra är det Theodor Grahn som tar många poäng i form av anfall och block. Semifinalen slutade 25-22, 25-18 till Habo.

Finalen spelades i bäst av 5 set och där var det Sollentuna, förra årets JSM-vinnare som stod som motståndare. Självförtroendet hos Habokillarna var stort och de spelade tryggt, stabilt och med få egna misstag hela finalen. Första set slutade 25-21 och även andra set 25-21. I tredje set lyfte laget sig till en högre nivå. Isak Joelsson briljerade på sin passarposition vilket gjorde att Carl Larsson hade fullkomlig lekstuga i mitten och Theodor Grahn och Hugo Morency kunde bomba in bollar från varsin kant. Tredje set slutade 25-16. Sedan följde segerjubel och lite skönsång i form av ”SM-guld, SM-guld, SM-guld…”

Coach Mathias Morency var väldigt nöjd med helgen och konstaterade att han under alla sina år på Junior-SM aldrig coachat ett så duktigt lag. ”Alla spelare i truppen kan bli bra elitspelare.”

Föräldrar, spelare och coacher tackar Södertälje för denna gång och ser fram emot nästa års juniorSM. Då är vi ännu bättre!

/

Text: Anna Morency
Foto: Torbjörn Gemhed

Guld-laget på Junior-SM 2021