SM-guld i U16-SM för Habo Wolley P04!

Habo Wolleys pojkar födda 2004 motsvarade de högt ställda förväntningarna och kammade i helgen hem guldet i U16-SM i Falköping. Vi lyckades därmed försvara titeln som P03-laget erövrade förra våren efter en tuff final mot just 04:orna!

Hejaramsan ”Oh Ah Röd & Vit, Oh Ah Röd & Vit” ljöd högt i Frejahallen när vi tog hem årets SM-guld i U16 pojkar. Det var verkligen bra tryck i hallen och klubbens alla lag bidrog till att lyfta laget i avgörande stund i finalen. Klubbkänsla 🙂  

Alla resultat (klicka här)

Här är en rapport från guldcoach Mathias Morency;

  • Vilken helg och vilka framgångar för vår verksamhet!
  • Helt fantastiskt bra! 

Jag har coachat ett favorittippat lag med spelare som alla är födda 2004. Eftersom laget förlorade mot Habo Wolleys 03:or förra året kändes det ganska självklart att laget skulle vara favoriter i årets tävling.

Gruppspelet på lördagen

Efter relativt enkla segrar inledningsvis mot Engelholm och Floby så mötte vi Södertälje Vbk och första setet vann vi ganska komfortabelt. Andra set blev avsevärt tuffare och vi låg under i stort sett hela tiden. Vår servemottagning fungerade bra men anfallsmissarna duggade tyvärr tätt. På något vis lyckades vi spela upp oss när det som mest behövdes och gruppsegern var ett faktum.

Finalspelet på söndagen

Som gruppsegrare fick vi lite sovmorgon och blev direktkvalificerade för semifinal mot Sollentuna VK. När vi spelar som bäst så är det spel mot ett mål och oftast står vi för både våra egna och motståndarnas poäng. Vi vann första set med 25-10. Det är häftigt att se killarna prestera så fin volleyboll. Andra set vann vi med 25-18 och final väntade mot gruppmotståndarna Södertälje.

Första set i finalen startar med att Isak Joelsson dundrar in ett gäng kanon servar. Vi spelar oerhört bra inledningsvis och Södertäljes coach gör allt för att bryta de servestim Isak, Johan, Olle m.fl. hamnar i. Som mest leder vi med 23-10 och här tror jag tyvärr att vi ger Södertälje den luft de behöver för att komma in matchen igen. Vi vinner tillslut första setet med 25-15.

Lagen följs åt i andra set men vi leder alltjämt med någon poäng eller två. Vid ställning 22-17 så går det mesta på tok och vips så har Södertälje en ledning och två setbollar och jag får nog erkänna att jag kände mig lite bekymrad. Johan Ottosson lyckas tillslut krångla igenom ett anfall som går via blocket och en setboll var räddad.

Nu är ställningen 23-24 och Johan ska med sin serve hålla oss kvar i setet. I normala fall så skulle jag känna att det var den bäst lämpade spelaren för uppgiften men Johan har efter ett båtbensbrott i början av februari inte kunnat träna mer än några träningar. När sen när just serven, som är ett av Johans absolut starkaste vapen, klickar rejält med många servemissar på lördagen kan man förstå att Johan stod inför en tuff uppgift. Trots det gör han två raka ess och den tredje serven på matchbollen blir till en straffspark 💪👊👍🤴.

Vi går igenom turneringen utan att förlora något set och det som gör mig mest stolt är att vi klarar spela runt med olika uppställningar utan att det blir någon nämnvärd skillnad.

Med i guldlaget var; Axel Almfors, Filip Björkbäck, Carl Larsson, Olle Johansson, Isak Joelsson, Elias Blom, Johan Ottosson och Gustav Hellström.

/Coach Mathias Morency

Foto: Torbjörn Gemhed