SM-Guld till Habo Wolley!

Habo Wolley vann i helgen den +35 Herrar på Veteran-SM i volleyboll. Den tio man starka laguppställningen var på förhand ett av favoritlagen och visade upp ett riktigt stabilt spel och härlig energi under helgen i Uppsala.

Habo Wolley ställde upp med ett riktigt starkt manskap där flera av klubbens stora profiler i elitlaget genom åren var med. Det var några riktigt hårda bataljer under turneringen, särskilt mot finalmotståndarna Vingåkers VK som också hade mönstrat ett riktigt starkt lag med idel gamla elitserieprofiler.

Våra rödvita grabbar visade prov på starkt psyke då laget vid flera tillfällen lyckades ta sig tillbaka och vända på stora underlägen till seger. När dammet lagt sig efter finalen så hade laget gått igenom hela turneringen utan setförlust. Glädjande nog klarade sig alla utan några allvarligare skador också.

Resultat gruppspel
Habo – Lidingö/Bromma 2 – 0 (25-13, 25-15)
Draget Sollentuna – Habo 0 – 2 (11-25, 11-25)
Habo – Vingåker 2 – 0 (25-23, 25-22)

Resultat slutspel
Semifinal: Habo – Östersund 2 – 0 (25-21, 25-22)
Final: Habo – Vingåker 2-0 (26-24, 25-23)

Guldlaget 2019
Robert Blomqvist
Niclas Nordström
Lenny Strandorf
Jens Ottosson
Per Åkerstedt
Igor Ledic
Tuomo Vartiainen
Adnan Herco
Stefan Freij
Martin Joelsson

Veteran-SM spelas i samband med Grand Prix och Ungdoms-GP i Fyrishov i Uppsala, vilket innebär att det är en verklig volleyboll-fest där svensk volleyboll samlas. Habo Wolley har tidigare inte deltagit på något Veteran-SM, men det var sannolikt inte sista gången.Kul att få ta hem guldet i den här tuffa klassen!