Smakstart för damlaget i premiärsammandraget

Nu är serien igång! Under gårdagen kom Trollhättan och KFUM Örebro till Habo Sporthall för säsongens första sammandrag – ett sammandrag som kom att bli en succé för hemmalaget.

I år är det alltså sammandragsspel i division 2 vilket innebär att tre lag samlas för att möta varandra. I Habos första match stod Trollhättan på andra sidan nätet. I premiärmatcher medföljer ofta lite skakigt spel och denna match var inget undantag det förekom en del kommunikationsmissar och tveksamheter på båda sidor av nätet. Trots det kontrollerade vi matchen och var inte riktigt pressade förutom en period i tredje set då Trollhättan lyckades ta några poäng i egen serve. Överlag är vårt spel på godkänd nivå, det är ju välkänt att det är svårt att spela på topp när man alltid är i förarsätet. Vi fick även chansen att pröva många olika uppställningar för att testa oss fram i vad som passar oss bäst.

Den andra matchen spelades mot KFUM Örebro – ett lag som troligtvis blir med i toppstriden i år. Vi fick möjlighet att se deras match mot Trollhättan där de spelade väldigt bra med en tuff servepress som nyckel. Inför matchen var vi medvetna om att det skulle bli tufft och att vi måste hantera deras servar samtidigt som vi bibehåller vår egen servepress. En annan nyckel skulle vara hur vi hanterade bollarna i tuffare lägen för att göra rätt val utan att ta för stora risker. Gladeligen speladevi otroligt bra genom hela matchen och fullföljde vår taktiska plan fullt ut. Precis som vi förväntade oss kom Örebro med en tuff servepress från första boll till den sista. Det verkade dock inte röra oss i ryggen då vi kontinuerligt spelade fram boll efter boll för att vända det till effektiva anfall. Anfallsmässigt spelade vi metodiskt och varierat där vi valde alternativ som konstant ledde till att motståndarlaget, trots väldigt bra försvarsspel, sällan kunde komma till bra anfall tillbaka. Vi väntade då tålmodigt på att få rätt läge att döda bollen och gjorde det sedan distinkt. Extra roligt var att se Sofia Larsson tillbaka på planen efter en lång tids frånvaro efter sin korsbandsskada. Hon visade verkligen vilken kapacitet hon besitter och att takterna fortfarande sitter i med ett listigt anfallsspel som blev svårt att hantera på andra sidan. Det stora utropstecknet var i övrigt Alma Hellström som spelade näst intill fläckfritt i sin nya roll som libero. Hon styrde upp servemottagningen genom att ta mycket yta på planen och hanterade den tuffa servepressen på ett ypperligt sätt samtidigt som hon placerade sig rätt gång på gång i försvar för att plocka upp motståndarnas anfall.

Härnäst väntar en spelledig helg innan det bär av mot sammandrag i Göteborg den 19/10 där även Falköping deltar. Vår förhoppning är att vi fortsätter på samma spår även i det sammandraget, men först krävs då ett par bra träningsveckor!

/William Lind, huvudtränare