Stabil Haboseger mot Lund!

Habo slog Lund med 0-3 i dagens bortamatch.

Habo började första set bra och vid ställningen 5-8 så ryckte Habo till 5-14 efter bra servar av Kenneth Rooney. Första setet vanns med 16-25.

I andra set så ryckte Habo till sig en tidig ledning och lagets passare Jackson Maris fördelade passen på alla och det såg lekande lätt ut fram 12-21. I detta läge fastnade Habo i en uppställning och Lund spelade ett bättre försvar och närmade sig 17-21. Habo tog sig samman och hålla avståndet till Lund och vinna setet med 21-25.

Habo spelade ikväll med Elias Carlsson som ersatte Filip Mokelainen och Jacob Nordlund ersatte Stefan Stolic, så för Habo blev det en uppsättning gällande servemottagningen.

I tredje set ville Lund annat, de spelade med en klart mycket bättre serve och satte sina anfall. Lund tog ledningen direkt och hade en ledning fram till 22-20, då kom Robin Råkeberg in för andra gången i matchen och han släppte inte serven förrän Kenneth Rooney blockade ned matchbollen. Därmed hade Habo bärgat tre viktiga poäng

 

Alexander Berggren fick pris som bäste Habo spelare av arrangören. Värda att framhålla är Jackson Maris som håller ihop laget bra och ger många spelare bra lägen. Elias Carlsson för sin insats som libero.

 

En spännande match väntar i Habo sporthall på lördag 27 jan kl 16 mot Sollentuna.

skrivet av Andreas Hult