Stabil seger för Habo Wolley!

Tre poäng till Habo efter en rätt så enkel 0-3 match mot RIG Falköping på bortaplan. En välkommen start på veckan för Habo och tre välkomna poäng till tabellen i jakt på GP-plats!

RIG Falköping har som sagt haft en mycket tuff säsong med endast ett vunnet set och Habo kommer in självsäkert i matchen och tänker inte ge RIG fler. Första set blir en ganska ensidig historia där hemmalaget har svårt att sätta både anfall och serve. Habo ställer upp lite annorlunda genom att ge Alexander Berggren och Stefan Stolic speltid. RIG har, precis som i förra mötet, ganska svårt att ta poäng och det försvåras ännu mer av ett antal serveess från gästande Habo. Med stabilt spel vinner Habo första set med 14-25.

I början av andra set går Habo direkt upp till en 0-4 ledning. Hemmalaget RIG har här stora problem med egna misstag då de ”skänker” Habo hela 10 poäng genom anfallsmissar och servemissar. RIG visar dock kämparglöd i detta set och kan plocka hem några blockpoäng och håller sig på hyfsat jämna villkor upp till 11-13. Habo rycker dock ifrån och kan ganska problemlöst spela hem setet med 18-25.

I tredje set verkar RIG dock tagga till en aning och går upp i ledning 7-5. Två egna misstag innebär dock att Habo är ikapp, och sedan är bollen i rullning. Habo spurtar, mycket med hjälp av servess och blockpoäng iväg till 11-17. Här bjuder dock Habo hemmalaget på fyra servemissar, och med aningen förbättrat spel så lyckas hemmalaget snygga till siffrorna något innan Habo till slut vinner med 21-25.

Coach Alessandros kommentarer:
– Vi tog en vilodag efter söndagens match, vilket verkligen behövdes. Det är aldrig helt lätt att spela en match efter en vilodag men jag tycker vi presterade bra. Det är givetvis väldigt svårt att hålla en superhög nivå på sitt eget spel om man inte har en motståndare som inte spelar på samma nivå men vi gled igenom matchen ganska enkelt. Detta var ett ganska bra träningstillfälle i och med att vi inte alltid kan träna sex mot sex, och alla i laget fick speltid vilket jag är nöjd med.

I övrigt försöker vi inte fokusera för mycket på tabellplacering och så vidare, det tar liksom hand om sig själv. Vi har haft vissa tuffa matcher och vi vet att matchen mot Falkenberg på söndag kommer bli svår, så vi måste förbereda oss så gott vi kan!

Matchfakta: RIG Falköping – Habo Wolley: 0-3 (14-25, 18-25, 21-25)