Stabil seger mot Falkenberg i division 1

Herrar B vann matchen på hemmaplan mot Falkenberg B efter en stark insats.  Setsiffrorna blir 3-1 (25-18, 25-22, 24-26, 25-18). 

Habo startade matchen med stark servepress och tar snabbt en ledning med flera bollar. Detta följs upp av ett bra sideoutspel och efter den starka starten kommer gästerna aldrig in riktigt i det första setet som slutar 25-18. Mycket stark inledning av vårt rödvita gäng.

I det andra setet är det lite jämnare från start och Falkenberg spelar betydligt vassare både i egen serve och anfallsspel och det blir ganska jämnt. Ett kämpande Falkenberg som spelar bra mottagning och uppoffrande defence gör att Habo aldrig kan rycka ifrån som i det första setet. Vi får upp många bollar i försvar och ett riktigt vasst eget anfallsspel och vinner till sist med 25-22.

Det ser länge ut som om vi går mot en 3-0 seger då vi fortsätter att behålla initiativet långt in i det tredje setet. Habo leder hela vägen från början av setet fram till 21-18, men då vänder det plötsligt. Falkenberg får press på oss med några tuffa servar och vi kanske inte riktigt var beredda på detta utan hade redan räknat hem segern? Hur som helst hamnar vi i några tuffare anfallslägen för våra spikers och tappar ledningen. Efter några rafflande bollar i slutet av setet så står Falkenberg till sist som vinnare med 24-26.

Nu kändes det inte som om det var någon fara trots setförlusten. I det fjärde setet var det beslutsamma hemmaspelare som snabbt visade att den här matchen ville man inte förlora. Vi går till en snabb ledning direkt och ger aldrig upp det momentum som vi lyckas skapa. Vi sätter press i serven och är återigen uppe i fokus i vår sideout. En ledning från start förvaltas väl och Habo kan vinna även det fjärde setet med 25-18.

Gustav Hellström gör sin första match för säsongen som höger och är riktigt vass i anfallsspelet. Tre spelare fick dela på vänsterkantsjobbet; Isak Junvik, Isak Sandberg och Marcus Gemhed gör alla bra insatser som mottagande spikers idag. Extra roligt är att se Isak Junvik göra det så här bra på en för honom lite ovan position. Vi vill gärna ge flera spelare möjlighet att spela på olika positioner då det är utvecklande för dem.

Axel Almfors blir allt tryggare som libero och tar den plats som man vill att en libero ska ta. Johan Ottosson gör återigen en bra match som passare och har ett bra samspel med bägge centrarna för dagen, Carl Larsson och Jonatan Widegren.

Vi gläds över att vi har lite bättre servepress i den här matchen än i den förra matchen mot Lund B och att vårt anfallsspel håller en högre nivå idag. Sammantaget en kul match mot ett Falkenberg som krigar i defence och där vi behöver göra bra saker för att vinna bollarna.

Vi ser nu fram emot en bra träningsvecka där vi kan slipa på vårt spel innan nästa match som spelas på bortaplan på lördag mot topplaget Linköpings VC. Det ska bli en rolig utmaning!

Aktuell tabell (klicka här)

Foto: Torbjörn Gemhed