Stabil seger mot Vingåker

Habo Wolley vann ännu en match med 3-0 i set efter tre jämna set där hemmalaget kunde lyfta sig ett snäpp i avslutningen av varje set för att ta hem segern i tre raka. Det blev en stabil seger mot Vingåker.

Återigen så spelade Habo jämnt med motståndarna i alla tre seten ända fram till att det ska avgöras, dvs när lagen börjar närma sig tjugo poäng. Det var några år sedan vi såg Habo ha det lilla extra som krävs för att vinna seten när det dra ihop sig, men årets upplaga har den förmågan och det kändes matchen igenom som om våra rödvita killar hade kontroll på matchen.

Första setet var kanske det som höll bäst klass spelmässigt. Isak Joelsson kom in och satte tre servar i slutet av setet med bra press, varav ett ess, vilket innebar ett ryck som Vingåker inte kunde svara upp mot. Isak går även in och gör bra serveserier i de bägge avslutande seten och tilldelas pris som matchens lirare för detta.

Erik Sundberg håller alltid hög klass och gjorde så även idag. Erik gör många viktiga poäng när det krävs och samarbetet med Filip Bratic blir allt bättre. Det stämde inte lika bra i mitten idag för Habo som föregående match, men Daniel Uruena står ändå för flera viktiga poäng från sin centerposition. Hugo Morency fick chansen att starta den här matchen och gör en bra match på sin vänsterkant. Haralds börjar också hitta tillbaka till formen vilket är viktigt inför slutspelet.

Från bortalaget fick vi se några fina avslut där Dardan Lukashu hittade Jens Ahremark i mitten från Vingåkers sida. Vingåker hade idag en för svag serve som inte lyckades få hål på hemmalagets servemottagning och när de försökte öka pressen missade de istället för mycket serve för att kunna hota Habo. Laget store poänggörare är Tomas Mroz som dock blir lite för ensam i denna roll.

Habo spelade bra och har en jämn nivå under hela matchen och inkasserar sin tredje raka 3-0 vinst. Habo befäster sin fjärde plats och har nu tre matcher kvar. Redan på torsdag möter de Örkelljunga borta och därefter obesegrade Sollentuna på bortaplan på lördag. Mycket tuffare motstånd går inte att hitta i elitserien just nu och et är ett inspirerat Habo som ser fram emot kommande matcher.

Martin Lillis Andersson om matchen:

  • Överlag stabil insats av oss. Vi har en stabil mottagning efter en lite tuff inledning. Vi har ett lugn i det vi gör och laget tuffar på.
  • Jag vill lyfta fram våra killar som gör inhopp, Isak ordnar till några viktiga poäng igenom bra servar.
  • Kul och bra inhopp av Johan Ottosson som gör sin elitseriedebut idag.
  • Haralds Regza har spelat upp sig efter sin skada

Habo vann matchen med setsiffrorna, 25-21, 25-22 och 25-23

Bästa poängplockare Habo:

Erik Sundberg                   16p

Haralds Regza                   11p

Bästa poängplockare Vingåker:

Tomas Mroz                      19p

Dimitri Bogdanovitj          10p

Elitseriedebut med den äran av Johan Ottosson