Stabil seger över Vingåker på hemmaplan

Habo betvingade Vingåker i tre raka set i den viktiga matchen för kampen om placeringar inför slutspelet. Habo vann med setsiffrorna 3-0 (25-21, 25-20, 25-22).

Vingåker kom till Habo med en förlust från lördagen mot Falkenberg på bortaplan och i kvällen match var hemmalaget Habo hela tiden steget före i varje set.

Mattias Morency har hjälpt till med att coacha laget ett antal matcher och samarbetet mellan honom och tränare Andrew McWilliam är bra. Filip Bratic och Filip Mokelainen fick förtroendet från start och gjorde bägge an bra insats i kvällens match.

Första setet startade med stark servepress på gästerna. Andrew McWilliam gjorde tre serveess och Habo tog en tidig ledning med 5-1. Vingåker fick sedan ordning på servemottagningen och kunde närma sig Habo och de kunde jämna ut vid 10-10. Båda lagen använde sina kanter mycket och tog sina poäng därifrån. Habo hade ganska bra koll på Vingåkers vänsterkant och det var främst när Dardan Lushtaku använde Haboblocket eller rullade in bollen som det blev poäng. Annars var det ett stort Haboblock som stängde den kanten både för Dardan och Jordan Power. I Habo var det Andrew McWilliam som gjorde de flesta poängen i detta set. I slutet av det första kom Isak Sandberg vid ett servebyte och det gav Andrew en straffspark som ledde till setvinst.

Andra set gav ett antal riktigt långa bolldueller och en bland annat en dunder foträddning av Dardan som sedan Vingåker kunde vinna. Spelet var stundtals underhållande, men det var Habo som satt i förarsätet i stora delen av detta set också.

Vingåker tog en ledning i mitten av setet men Habo kunde snabbt vända tillbaka setet. Habo var betydligt starkare i mittenspelet än vad Vingåker var. Även i det andra setet kom Isak Sandberg för ett servebyte i slutet av setet. Habo var starkare och säkrare i sin sideout även i detta set. Lars Wilmsén kunde till sist avgöra andra set till hemmalaget.

I Vingåker var det Justin Delorme som var den spelare Habo hade svårast att bemästra. I Habo fanns det en trygghet i sin sideout och i detta sista set så var det Filip Mokelainen som gjorde att antal fina räddningar.

Vid 15-13 så gjorde Morris ett dubbelbyte och Isak Joelsson och Robin Hedman kom in och de gjorde en bra insats. Bratic och Wilmsen kom tillbaka 19-17. Lars Wilmsen var mycket lyckosam i slutet och kunde dunka in de två sista bollarna och Habo hade vunnit matchen med 3-0.

Det märktes att Habo behövde denna match för att komma i gång inför det stundande slutspelet. Habo ligger för närvarande på sjätte plats, men har färre matcher spelade än flera av lagen som ligger före. Nu väntar Uppsala på hemmaplan på söndag i nästa match.

 

Bästa poängplockare:

Andrew McWilliam                                  16p

Lars Wilmsén                       16 p

 

Justin Delorme                                         18p

Dardan Lushtaku                                      11p

 

Filip Mokelainen och Justin Delorme utsågs till lagens bästa spelare.

Foto: Victor Arvidsson