Stabil seger på hemmaplan för Habo Wolley!

Efter en minst sagt kämpig inledning på året kunde Habo Wolley efter matchen på söndagseftermiddagen nu se sig själva som vinnare igen. Tierp Volley, näst sist i tabellen, kunde avfärdas i tre raka set!

Inledningen på matchen är någorlunda jämn, och lagen följs t till 10-10. Roy Powell bestämmer sig då för att det är dags att rycka ifrån, och i en serveserie om fyra servar producerar han tre serveess. Tierp kontrar snabbt med två blockpoäng, men Habos anfallare har vaknat till rejält och ser till att motståndarna inte kommer ifatt i poängställningen. Trots att Tierp gör ett imponerande jobb med att hitta små luckor i Habo-blocket är det till slut Habo som tar hem första set då Jens Persson slår in setbollen vid 25-21.

Efter en något långsam start för Habo i andra set hittar man tillbaka till det tuffa servetrycket och lyckas skapa ett antal serveess. Även blocket lyckas få kontroll av några av bortalagets spelare, med undantag av Nicolas Dubinsky. Tierp sätter i andra set stor tillit till sin högerspiker som här tar hem hela nio poäng och gång på gång lyckas krångla sig igenom Habos block. Lagen följs åt någorlunda jämnt upp till 22-20, men Jakob Molin och Roy Powell visar sig starkast i slutduellerna när det väl gäller. Habo vinner andra set med 25-20.

Med segervittring inleder Habo tredje set starkt. Bra anfall och servar av bl.a. Roy Powell, som visar sig fantastiskt stabil idag, tillsammans med en servemottagning som fungerar bättre och bättre kan Habo tidigt rycka till 8-3. Kvaliteten på matchen sjunker här tyvärr en aning då båda lagen börjar producera en hel del egna misstag. Det är dock Habo som får försprånget mot slutet av setet då Giannis Madouras blockar Habo till 20-15. Tierp klarar inte av att ta poängen som behövs, och slår istället ut ett antal bollar vilket gör att Habo vinner 25-18.

Coach Alessandros kommentarer:
– Det var viktigt för oss att komma tillbaka till ett ställe där vi skapar positiv energi. Vi har haft några träningsperioder med dålig kvalitet, och det ”kom fram” rätt tydligt under Södertelgematchen förra veckan. I tisdags pratade vi tillsammans i laget om hur vi måste göra för att fortsätta utvecklas, och vi lyckades ha riktigt bra träningar under veckan vilket syntes idag. Detta var en perfekt match och motståndare för oss i det skede vi är i. Det var absolut inte vår bästa prestation, men en nödvändig vinst för att vi ska känna en viss stabil grund igen. Nu har vi någonting att bygga på när vi nästa vecka möter betydligt tuffare lag i form av Falkenberg och Örkelljunga.

 

Matchfakta: Habo Wolley – Tierp Volley: 3-0 (25-21, 25-20, 25-18)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 19 poäng
Jakob Molin – 10 poäng
Jens Persson – 8 poäng

Bäste poängplockare i Tierp Volley:
Nicolas Dubinsky – 17 poäng
Thomas Lyon- 8 poäng
William Lind – 4 poäng

 

Foto: Bosse Svensson