Stark seger mot Sollentuna på bortaplan

Habo tog en imponerande seger mot Sollentuna på bortaplan med setsiffrorna 0-3 (22-25, 22-25, och 27-29). Det var lagets sjunde raka seger i Elitserien och vi är nu uppe på en tredje plats i elitserietabellen.

I Habo fick tog William Wymark hand om liberopositionen och Lars Wilmsen klev in på  högerpositionen. Andrew McWilliam tog plats på vänsterkanten, så det blev lite förändringar i det vinnande laget från matcherna före jul.

Habo startade matchen bäst även om Sollentuna hängde med hela det första setet. Känslan var hela tiden att Habo var det lite vassare laget med mer spetskvalitet och i slutet av setet kunde gästerna också rycka ifrån och ta hem setsegern efter 22-25.

I det andra setet rycker Habo åt sig en ledning en bit in i setet, men Sollentuna stretar emot och rycket låter vänta på sig. detta ända tills James Jackson går ner för att serva vid ledning 14-16. Tre poäng i samma rotation och det står 14-19. Där avgjordes det andra setet, även om hemmalaget kunde komma lite närmre till 22-25.

Det tredje setet såg länge ut att gå Habos väg, men vid 17-18 vänder Sollentuna på steken och rycker åt sig en stor ledning med 23-18. Här trodde nog många att vi skulle få se ett fjärde set. Habo gjorde då en imponerande vändning i tredje setet efter underläge även med med 24-21, men efter ett takblock från Wilmsen och en boll där Berggren avgjorde direkt på en andra boll från defence så lyckas Habo vända detta tredje set.  Efter att James Jackson kunde blocka ned matchbollen så tog Habo ytterligare en seger och går om Sollentuna i tabellen och upp på en tredje plats.

William Wymark gör en riktigt stark match som libero och Andrew McWilliam förtjänar också att omnämnas som gjorde säsongspremiär på vänsterkanten med den äran. Mycket kul att se comebackande Lars Wilmsen som rättvist blir utsedd till MVP i Habo Wolley efter 19 poäng på tre set. I hemmalaget var det Habobekante Jakob Molin som fick motsvarande pris.

Bästa poängplockare Habo Wolley

Lars Wilmsen                    19 p
Andrew McWilliam           17 p

Bästa poängplockare Sollentuna VK

Jakob Molin                       16p
Karl Blomstredt                10p