Stark vändning mot Linköping på bortaplan

Habo vände ett underläge med 0-2 till seger med 3-2 i den viktiga matchen på bortaplan i Linköping. En stark insats av Habos rödvita kämpar med god hjälp av en tillrest hejaklack!
 
Habo och Linköping följdes åt i första setet till tjugo poäng men efter några felval från Habo i slutet så kunde Linköping vinna första set med 25-22. Habo satte inte tillräcklig press på motståndarna som tilläts spela som de ville i sideouten.
 
Det andra setet fortsatte som det första och Linköping var säkerheten själv i sin sideout. Habo fick slita mer för sina poäng och spelade inte på topp. Linköping var tunga i mitten och kunde även vinna andra set efter 19-25.
 
I tredje set så justerade Habo lite i uppställningen och lät William Wymark spela libero i Habos egen serve. Detta var ett lyckat drag, men det som framförallt skilde från de första seten var att Habo satte mer press i sin egen serve. Caleb Konrad hade en bra serveserie i början av tredje och där ryckte Habo ifrån och började även kämpa upp många bollar i försvar. Habo vann det tredje set relativt enkelt med 25-16.
 
Det fjärde setet var jämnt till en början, men Habo satt i förarsätet hela setet. Linköping gör lite oprovocerade misstag ibland medans Habo killarna kämpar på alla bollar. Habo började även bromsblocka och får upp mer bollar i försvar. Detta i kombination med bra servetryck gör att Habo vinner även fjärde set med 25-22. Setbollen var otrolig spännande med massor av försvarsräddningar från båda lagen, men Habo drog det längsta strået.
 
I det femte set så är det framförallt Algot Danielsson som kliver fram med bra servar och poäng i både anfall och block. Caleb Konrad går på anfall i sin roll som passare och det gör han lyckosamt ett antal gånger. Även Andreas Brink och Alexander Berggren tar viktiga poäng, kort sagt alla leverera när Habo vinner över Linköping för andra gången säsongen efter komfortabla 15-9 i set nummer fem.
 
Johan Skoogh står som vanligt för en mycket stabil insats i servemottagningen tillsammans med Yusuke Kurosawa och Algot Danielsson. Där läggs grunden till att vi kan störa alla lag i årets elitserie.
 
Mathias kommentar efter matchen:
 
  • Skönt att trenden håller i sig att vi tar poäng i alla matcher under 2020. Jag kände att vi hade häng på Linköping i de två första seten men vi servade för svagt. Klart bättre servetryck i set tre och framåt.
  • Vi gjorde lite justeringar i försvaret i de sista seten och vi fick upp lite mer bollar. Jag är väldigt nöjd med att killarna får upp så mycket boll, för det har varit tränat mycket på under den senaste tiden. Vi vann många av de långa bollarna idag, avslutade Mathias från bussen.
 
Bäste poängplockare i Habo var Lars Wilmsen 19p och Yusuke Kurosawa 14p. Kuro blev utsedd till Habo bäste spelare.
Flest poäng i Linköping tog Alvi Shurdi 17p och Tomasz Mroz 16p. Till bäste spelare i Linköping blev liberon Albert Johansson utsedd.
 
Habo möte Hylte/Halmstad på bortaplan nästa lördag – en tuff utmaning mot ett av topplagen.
 
Aktuell tabell (klicka här)