Starka insatser av tjejerna på U16-Mästerskapet

Habo Wolley ställde upp med två flicklag på årets U16-Mästerskap, ett lag i svart klass och ett i blå klass. Bägge lagen gjorde starka insatser och tog sig till A-slutspel efter flera bra matcher.

Här är refererat från helgen från bägge lagen:

Habo Svart

Moa, Matilda, Elin, Tillie, Saga, Minea och Marina har spelat U16-mästerskapet i Falköping. Spelarna och lagledaren Marjim var mycket laddade efter det volleybollvakum som coronapandemin inneburit. Första set mot Malmö inleddes lite skakigt, men efter en stund började spelet sitta riktigt bra. Passaren Saga levererade massor med bra lägen, poängen trillade in, och spelglädjen sprudlade. Malmö och Sollentuna besegrades, och tjejerna knep dessutom ett set av gruppfavoriten Gislaved. Självförtroendet var på topp, och vi kunde se fram emot söndagens A-slutspel.

Kvartsfinalen mot Kronan innebar en rejäl utmaning, och trots bra spel av Habo blev det aldrig spännande. Kronan, som sedan tog hem hela mästerskapet, vann med 2-0. Det var inte mycket att säga om förlusten, men självförtroendet fick sig ändå en törn. Återstående placeringsmatcher blev lite stökiga med felräkning av poäng, plötsligt migränanfall, lite nya positioner, och för all del bra motstånd. Två förluster i skiljeset innebar en åttondeplats, och en rejäl insättning på erfarenhetskontot. Nu ser vi fram emot att spela fyrmanna-volleyboll i Mikasa challenge om två veckor.

/coach Stefan Liljegren

Habo Blå

Habos lag i tjejer blå klass bestod av ett gäng tjejer som inte spelat så mycket 6-manna tidigare. De utmanade sig dessutom extra med att köra med en-passar-system. Massor av nytt med rotationsordning, position i servemottag, roll i försvarsspel resp anfallsspelet. De löste detta galant! De hade ett bra grundspel där de oftast kom till bra avslut. Laget var förstärkt med Alva Starck som i helgen fick testa på rollen som passare vilket hon löste mycket bra. 

I Habolaget spelade Lilly Rydqvist, Melina Lindell, Alma Nyman, Emma Wulff, Ester Erlandsson, Lovis Blomqvist, Robikan Seido och Alva Starck. Första matchen mot Karskrona var det rörigt i positionerna i början, men tjejerna hjälpte varandra rätt och kom igen och vann matchen. De vann även mot Västerås, Hästhagen och Lund och tog hem gruppsegern.  På söndagen fick de i kvartsfinal ändå möta Kalmar som sedan vann klassen. Vi förlorade matchen efter bra spel. Sedan vann vi en rafflande match via skiljeset mot Engelholm. I sista matchen väntade Lund ifrån gruppspelet igen, men då var energin i laget slut så det blev en förlust. Resultatmässigt blev det därmed en 6:e plats av 25(!) lag i blå klass. Mycket bra av detta orutinerade lag. Det var fantastiskt att se hur tjejerna utvecklades under helgen, stöttade varandra och nu känner sig trygga med den position som de hade i helgen. 

/coach Markus Erlandsson