Stor talang klar för Habo Wolley

Habo Wolley har nu gjort klart med nästa nyförvärv. Det är den talangfulla vänsterspikern Jakob Molin som närmast kommer från volleybollgymnasiet RIG Falköping men har Sollentuna som moderklubb.

Habo Wolleys senaste nyförvärv heter Jakob Molin, är 19 år och har precis tagit studenten från volleybollgymnasiet. Där var han den gångna säsongen en tongivande spelare i deras elitserielag och stod för inte mindre än 208 poäng från sin vänsterkant. Andreas Hult, sportchef i Habo Wolley kommenterar sitt senaste nyförvärv på följande sätt.
– Jakob är en av de bästa spelarna som nu tog studenten från volleybollgymnasiet och jag är nöjd med att vi nu kan addera honom till en allt intressantare trupp. Återigen vinner vi kampen om en ung, talangfull spelare och det är väldigt roligt.

Den unge vänsterspikern är allround och bra i de flesta speldelarna, något som bevisas av att han utgör ena halvan i det svenska landslag som spelade U20-EM i beach i Turkiet juni.
– Att han är så pass allround gör att han kommer att göra stor nytta för oss. Dessutom finns det stor utvecklingspotential så det ska bli kul att följa honom, fortsätter Andreas Hult.

Jakob Molin beskriver själv att hans främsta styrkor är mottagningen och spelförståelsen, och att han har klara mål för säsongen.
– Jag vill förbättra såväl min fysik som mitt spel under säsongen, och se till att jag är skadefri så att jag får möjlighet att utvecklas mycket.

Avslutningsvis kommenterar Jakob Molin varför hans val föll på Habo Wolley, trots anbud från flera andra håll.
– Det finns möjlighet till bra träning, det kommer att vara en bra spelartrupp men även den nya tränaren, Alessandro Lodi, var en stor bidragande faktor.

Namn: Jakob Molin
Ålder: 19 år
Längd: 192 cm
Moderklubb: Sollentuna
Landskamper: 35 J/U

För mer information: Andreas Hult, 0706-97 64 54 Jakob Molin, 0724-27 89 94