Strålande seriepremiär för Herrar D

Söndagen den 7 november åkte Habo Wolleys D-lag till Örebro för att göra premiär i division 3. Laget bestod av 9 spelare – 05:orna Theo, Jonathan och Mario, 06:orna Felix och Albin, samt 07:orna Ted, Axel,Vilhelm och Adam. Ett ungt lagt som aldrig spelat seriematcher innan.

 

I denna åldersgrupp har spelarna inte specialiserat sig än utan testar fortfarande på att spela på olika positioner för att utvecklas och ha det roligt. Vi hade därmed som mål att de flesta spelarna skulle få testa på olika roller, vilket lätt kan bli lite rörigt, men huvudmålet med detta sammandrag var att bygga erfarenhet snarare än att fokusera på resultat.

 

Motståndarna för dagen var hemmalaget KFUM Örebro och Lottorp.

 

Vi anlände till hallen i god tid för att hinna scouta våra motståndare som spelade dagens första match mot varandra. Sedan var det dags för oss att möta Lottorp.

 

Flera i laget påpekade att stämningen var “annorlunda” mot vad de var vana vid. Vi spelade på helplan i en relativt tyst hall utan föräldrar eller kompisar som hejade på. Och det märktes att killarna var lite spända och osäkra i början av matchen.

 

Lottorp kom inte till speciellt många vassa anfall men matchbilden var ändå jämn eftersom Habokillarna spelade osäkert och gjorde många egna misstag. Det var i princip bara Ted som konsekvent lyckades i sina anfall genom att noga placera sina anfall i motståndarnas luckor. Felix dunkade också in ett par fina smashar. Till slut vann vi ändå det första setet med 25-23.

 

Felix som var lagets givna högerspiker klev av efter första setet pga skadekänningar. I stället klev Vilhelm in på högerkanten i andra set. Lottorp fick erfara hur högt en 07:a kan hoppa och hur hårt han kan slå! Vi bytte även centrar och vänsterspikers men bestämde att Albin skulle få passa hela matchen. Andra setet började likt det första men spelet började med tiden flyta på allt bättre. Även detta set slutade med 25-23 till Habo.

 

I tredje set gjordes ytterligare positionsbyten och eventuellt blev det för mycket för killarna att hålla reda på, för helt plötsligt var det inget som studsade vår väg. Lottorp vann ganska enkelt med 25-11 så i fjärde set återgick vi till positioner som killarna var mer bekväma dem. Och detta gav omedelbar utdelning. Nu satt mottagningarna, passen och anfallen betydligt oftare. Efter flera bra anfall av Axel vann Habo enkelt med 25-13 och nu kände man igen den kapacitet killarna visat på träningar och andra turneringar. Killarna har trots allt vunnit det mesta de ställt upp i den senaste tiden. U16-SM, Mikasa Challenge och Trekungaslaget resulterade alla i guldmedaljer. Men seriespel är en helt annan sak! Det blev seger i premiärmatchen, men det visade sig vara allt annat än enkelt.

 

Direkt efter Lottorpsmatchen väntade Örebro som också hade vunnit sin första match. Motståndet var svårare nu, men Habokillarna hade tack och lov hunnit bli varma i kläderna.

 

Trots bättre motstånd mot ett lag som servade bra och ofta kom till vassa avslut såg Habolaget stabilt ut och lyckades spela sitt eget spel. Felix som hade fått vila ett par set var åter spelsugen och ville spela trots att han hade lite besvär. Adam som spelade libero i första matchen fick fortsatt förtroende tack vare en mycket stabil insats.

 

I första set gick Theo center och fick till två av sammandragets hårdaste centeranfall – helt otagbara för Örebroförsvaret. Ted gick in som passare och visade att det är få saker han inte bemästrar. Albin tog plats på vänsterkanten och fick nästan hela tiden möta två blockerare. Det visade sig vara en utmaning, men Albin anpassade sina anfall och lurade Örebroarna med sina patenterade pet och knorrar.

Första setet slutade med 25-19 till Habo.

 

I andra set bytte Jonathan från center till vänsterspiker. Jonathan servade stabilt under hela sammandraget med flera serveess som följd, men visade också att han var att räkna med på vänsterkanten genom många fina anfall. Andra setet var jämnare men Habo fortsatte spela stabilt fram till setseger med 25-23.

 

Tredje set gav deja vu-känslor till föregående matchen. Trots två starka set med bra eget spel stämde inget i tredje. Habo hade inga marginaler på sin sida och med ett stort antal egna misstag rann poängen iväg till Örebros favör. De sista 5-6 bollarna började spelet repa sig men det var för sent eftersom Örebro ledde med över 10 poäng. Trots en klar setförlust – 14-25 – tog killarna med sig en positiv känsla till fjärde set.

 

Vi möblerade återigen om i laget till positioner som alla var bekväma med och startade fjärde set med siktet inställt på vinst.

 

Det blev en hård kamp där Örebro servade och spelade bra, men så gjorde även Habo. Habo hade under nästan hela sammandraget servat bra och det märktes att spelarna trots sin unga ålder hade ett tekniskt övertag om sina vuxna motståndare. Motståndarna hade däremot fördel av sin längd och fysik.

 

Mario gick center i detta setet och fick till flera bra block och avslut. Det var tydligt att Mario tränat mycket på centerspel.

 

Från mitten av sista set hade Örebro ett par bollars fördel ända fram till 20-18. Då började Felix sätta extra press på sina floatservar och Örebro kunde inte komma till några bra anfallslägen. Habo tog ledningen och hade matchboll vid 24-23. Nu blev det plötsligt påtagligt hur oerfarna killarna var då ingen vågade gå på i anfallen med rädsla för att göra egna misstag. Istället reducerade Örebro och därefter följde flera bollar där Habo hade många anfall men få bra avslut. Men försvarsspelet var fortsatt bra så Habo höll igång spelet trots en oförmåga att stänga matchen. Detta räckte till slut med ett par bollar som gick Habos väg. Och andra segern var ett faktum!

 

6 poäng av 6 möjliga i premiären!

 

I slutet samlades alla killar och ledare för att diskutera lärdomar från detta elddop. För trots segrarna finns väldigt mycket kvar att förbättra. Men så måste det också vara! Killarna är 14-16 år gamla och har precis påbörjat sin resa inom volleyboll på seniornivå. Potentialen till utveckling är enorm!

 

Och man får inte glömma att Habo även har ungdomslag i division 1 och 2. Framtiden ser ljus ut!

 

Nästa sammandrag är den 28 november i Sunne. En ännu längre resa, men killarna ser redan fram emot det. Med gott sällskap och bra musik i bilen går resorna snabbt. 🙂

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »